Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Divendres, 18 de Maig del 2018
FALLES

Les falles aproven canvis en actes

L’O.A.M. de Junta Local Fallera de Torrent ha proposat una sèrie de canvis de cara al nou exercici per tal de configurar el nou calendari oficial, així com començar el debat sobre la futura creació d’un espai polivalent per a l’ús de les 29 comissions de la ciutat

En el passat ple d’abril es va ficar damunt la taula la possibilitat de començar a mirar propostes i models de gestions d’un futur espai polivalent com a embrió d’un local multi usos on les falles puguen desenvolupar actes com les presentacions, demanàs, etc. a canvi de suprimir la subvenció municipal que rep cada comissió. Les falles i els presidents han començat a reunir-se per tal de mirar propostes. En els pròxims dies, s’ha organitzat una visita al museu faller de Gandia, referent en este tipus d’espais, que alberga un centre d’interpretació de la festa, un auditori-sala polivalent, així com les pròpies oficines de la Federació de Falles, un bar cafeteria, etc. També s’ha estipulat una possible visita al centre de Sueca. Este debat tindrà lloc en pròximes reunions.

 

La polèmica està servida, ja que hi ha falles partidàries de tirar endavant i altres preferixen quedar-se amb la subvenció, davant de la incertesa del model que es triarà, la forma de finançament i l’ús reial que se li vaja a traure, així com ubicació, etc. 

 

En el passat ple de maig celebrat el dijous, 17 de maig, es va celebrar el nomenament de l’executiva de l’OAM JLF, la informació de les dates per a l’exercici 2018-2019, així com l’aprovació de les bases dels concursos de JLF, però el punt calent va ser la proposta de modificació dels actes d’entrega de premis i ofrena, ja que l’O.A.M. JLFT ha proposat llevar l’entrega de premis que es feia després del trasllat (vesprada del 16) i passar-la al 17 de matí, així com fer l’ofrena en només un dia (com es feia originàriament) i ha sigut aprovat per l'assemblea de presidents. 

 

El que ja està decidit també és el canvi d’hora de les exaltacions de les falleres majors, de manera que l’exaltació major se celebrarà dissabte, de vesprada i després s’oferirà un sopar per a convidats; mentre que la infantil es farà diumenge de matí i en acabar s’oferirà un dinar en un restaurant de la ciutat per als convidats que vullguen assistir. 

 

Enguany tant l'elecció de les falleres majors de Torrent i comiat de les FF.MM. de Torrent 2018 i les seues corts d'honor, com la proclamació de les FF.MM. de Torrent 2019 serà en el mes de juliol, tal com marca les modificacions del reglament. En l’exercici faller de 2018 l’O.A.M. JLFT va tindre unes despeses totals de 239.000 euros d'un pressupost total de 240.000 euros. Quedant un romanent aproximat d'1.000 euros, que es troba en el compte de comptabilitat de l'Ajuntament.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.222.122.246

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.