Dijous, 18 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 14 de Maig del 2018
TRADICIONS

La Geperudeta es passeja per Torrent

El segon cap de setmana de maig la capital de l'Horta Sud es vas veure de gala per a rebre a la seua Patrona. Aquest dilluns 14 de maig tindrà lloc l'últim dels trasllats de la imatge des de l'Asunción fins a l'Ermita i que retransmetrà en directe Tele Torrent

Amb l'arriba del segon cap de setmana de maig els torrentinos es preparen per a viure un dels caps de setmana més bonics de l'any. Un any més la imatge de la Patrona de Torrent va eixir al carrer en el primer dels trasllats des de la parròquia de Monte-Sión fins a l'Asunción dissabte passat 12 de maig. Durant més de 3 hores la imatge de la Geperudeta va recórrer els barris que separen ambdues parròquies fins a passades la mitjanit quan va entrar en laArciprestal.

 

L'endemà els clavarios de la Verge dels Desemparats van celebrar una solemne eucaristia. Ja a la vesprada les 21 salves anunciaven l'eixida de l'alcaldessa perpètua en processó pels carrers adjacents a la parròquia de l'Asunción, entre pètals de rosa i acompanyats pels xiquets i xiquetes que acaben de prendre la comunió, la imatge de la Geperudeta es passejava pels carrers del casc antic acompanyada també dels clavarios de la Verge. Finalitzat l'acte religiós, va tenir lloc el sorteig per a la clavaria del 2019 entre tots els membres de la confraria. La jornada festiva va finalitzar amb un castell de focs artificials.
 

Pujà de la Geperudeta
Aquest dilluns 14 de maig tindrà lloc l'últim dels trasllats de la imatge des de l'Asunción fins a l'Ermita i que retransmetrà en directe Tele Torrent. A les 21:00 hores la imatge eixirà acompanyada dels clavarios i de centenars de fidels. És sens dubte un dels dilluns més bonics de l'any ja que és en aquest trasllat on es demostra l'amor que els torrentinos tenen per la seua Patrona. La primera parada es realitzarà en el casal de la Plaça on és tradició que les falleres majors d'aquesta comissió li dediquen versos.

 

També els veïns de Sant Cristóbal ompliran el seu recorregut de pètals de rosa i una traca anunciarà l'arribada de la Geperudetaa l'edifici consistorial on les Falleres Majors de Torrent, la Reina de l'Encontre i la Musa de la Música li dedicaran unes paraules. La següent parada serà en el col·legi de la Puríssima, on un grup d'alumnes li cantaran, sens dubte enguany serà més emotiu si cap ja que la directora d'aquest centre va morir just el dia de la Verge dels Desemparats. Fregant la mitjanit, la imatge arribarà a l'Ermita entre els aplaudiments i el fervor de centenars de torrentinos. Després de diversos intents, la imatge entrarà a Sant Luís Bertrán on tindrà lloc també el tradicionalbesamanos als pocs dies.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.102.239

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.