Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 07 de Maig del 2018
TRADICIONS

Torrent celebra la festivitat de la Verge del Rosari

Enguany no va haver-hi el tradicional repartiment de murta abans de la processó a causa d'una retallada en la subvenció a la clavaria

El primer cap de setmana de maig Torrent celebra la festivitat de la Verge del Rosari gràcies a l'esforç de joves que cada any conformen una de les clavarias més antigues de la capital de l'Horta Sud. Enguany han sigut 18 els joves que s'han encarregat de traure avant aquesta festa centenària. Aquesta clavaria la formen joves d'entre 18 i 20 anys solters. La jornada festiva va començar amb una solemne eucaristia. Ja a la vesprada, la Verge del Rosario eixia en processó pels principals carrers del casc històric de Torrent acompanyada pels 18 joves de la clavaria de 2018. Els regidors del PP van ser els únics representants de l'Ajuntament que van participar en la processó ja que l'alcalde, Jesús Ros i membres del seu equip de govern van acudir però com a públic. També van participar un xicotet grup de xiquets vestits de comunió.
 

Nit de enrramaes
El primer dissabte de maig també se celebra els "enrramaes". Aquesta tradició consisteix a anar a visitar a les mares i núvies per a retre'ls homenatge amb cançons i omplir de pètals de rosa els portals dels habitatges. Així fins a ben entrada la matinada grups de joves pujats remolcs moguts per tractors es mouen d'una punta a una altra de la ciutat per a complir amb aquesta tradició també centenària i que encara persisteix en la capital de l'Horta Sud.
 

Sense murta en la processó
Però enguany la clavaria de la Verge del Rosari s'ha vist obligada a no repartir la tradicional murta que es tira abans de cada processó al llarg del seu recorregut. El motiu ha sigut la reducció de la subvenció que l'Ajuntament lliura cada any a aquesta clavaria. A principis d'octubre del 2017, segons relaten els propisclavarios, van mantenir una reunió amb el ja ex-regidor de Festes, Alfred Costa, per a tractar aquest tema.

 

En aquesta reunió es va acordar una subvenció d'1.200 euros a canvi que la clavaria no organitzara cap tipus d'acte o festa per a recaptar diners i a canvi de col·laborar en l'organització de la Cavalcada de ReIS, cosa que van fer carregant els sacs de caramels en els autobusos per a després repartir-los. La sorpresa ve quan a menys d'una setmana de la festa els informen que la subvenció es redueix a la meitat unit al fet que la murta, que normalment facilita el Consell Agrari, ja no la facilita pel que havien de "buscarse la vida" tal com ens expliquen els propis clavaris. La falta de temps i els 150 euros que costa el repartiment van obligar a aquest grup de joves a prescindir d'ella, la falta de murta va sorprendre els torrentins que van acudir a veure la processó.

 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.131.13.194

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.