Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 02 de Maig del 2018
POLÍTICA

Ciudadanos sol·licita millores per a les persones afectades per la Fibromialgia

La majoria de les persones que pateixen aquestes síndromes tenen una situació vital molt difícil, a més de per el seu estat de salut, per les conseqüències derivades del mateix directament relacionades amb una actuació institucional deficient

Amb motiu del pròxim 12 de Maig, dia Internacional de la Fibromialgia, Cs Torrent ha elaborat una moció on se sol·licitarà unes millores per a aquest col·lectiu, sota el compromís de millorar la situació de les persones afectades. Les principals Síndromes de Sensibilització Central són Fibromialgia, Síndrome de Fatiga crònica-Encefalomielitis Miálgica, Sensibilitat Química Múltiple i Electrohipersensibilidad. En conjunt aquestes síndromes afecten al voltant d'1.500.000 de persones a Espanya.
 

Les principals dificultats identificades en l'atenció a aquestes malalties són: el llarg període des que es presenten els primers símptomes fins al diagnòstic, la complexitat de l'abordatge i la necessitat de criteris consensuats d'avaluació. La majoria de les persones que pateixen aquestes síndromes tenen una situació vital molt difícil, a més de per el seu estat de salut, per les conseqüències derivades del mateix directament relacionades amb una actuació institucional deficient.
 

Un nombre elevat d'aquestes persones perd el seu treball i, en diferent grau, la capacitat de treballar. Si tenim en compte que la majoria de les persones afectades són dones (al voltant del 80%) la situació és altament preocupant, ja que tot apunta al fet que aquesta part de la població pot estar patint discriminació a causa d'unes polítiques inadequades i inoperants possiblement marcades per prejudicis de gènere. Des de Cs consideren la necessitat d'avançar sobre aquesta patologia, la qual és una gran desconeguda i que limita l'activitat laboral i diària, minvant l'autoestima i provocant símptomes ansiós-depressius secundari.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.147.110.47

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.