Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 25 de Abril del 2018
SEGURETAT CIUTADANA

La Unitat de Mediació, de la Policia Local, capdavantera en formació

La finalitat d'aquesta unitat policial és establir una policia nova, més psicològica, social, flexible per a garantir la percepció de seguretat entre els ciutadans i ciutadanes, i així, visibilizarla com una institució de pau social, garant dels drets i llibertats

La Unitat Mediació de la Policia Local de Torrent està encapçalada per dos agents, membres del Punt Neutre per a la Mediació (PNPM), de la secció valenciana a Espanya del Grup Europeu de Magistrats per la mediació (GEMME), situada en el Palau de la Justícia de València. 
 

Els passats dies 21, 22 i 23 de març, van participar com a ponents i experts en mediació policial, i van ser guardonats amb el diploma en l'III Congrés Iberoamericà de Mediació Policial, en el marc de seguretat pública que va organitzar l'Ajuntament de Vila-real. A més, aquest projecte ha sigut seleccionat en el Concurs Internacional de Bones Pràctiques de Nacions Unides, patrocinat i administrat per Dubai. 
 

A més, el 19 d'abril, en el saló d'actes de la junta Municipal de Moncloa, la Unitat de Mediació també va ser reconeguda amb el Premi Internacional “Baula en la cadena de la pau”, pel Centre de Formació i Recerca Internacional en Drets Humans. Una organització internacional sense ànim de lucre, dedicada a l'ensenyament i implementació dels drets humans consagrats en els diferents instruments a nivell nacional, regional, i internacional. 
 

La mediació policial 
La mediació és especialment útil i pertinent, en aquests moments, i està sent impulsada per la Unió Europea i la Generalitat Valenciana. La finalitat d'aquesta unitat policial és establir una policia nova, més psicològica, social, flexible per a garantir la percepció de seguretat entre els ciutadans i ciutadanes, i així, visibilizarla com una institució de pau social, garant dels drets i llibertats.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.202.209.105

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.