Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimarts, 24 de Abril del 2018
POLÍTICA

Podemos obri el procés per a constituir òrgans municipals de cara a les locals de 2019

Segons la formació habitada, els resultats a la Comunitat Valenciana han sobrepassat totes les expectatives en situar-se com la qual opta a més òrgans municipals

Podemos es presentarà a les locals de 2019. Així ho han anunciat des de la formació habitada en un comunicat enviat als mitjans. Des de la formació de Pablo Iglesias afirmen que "els resultats a la Comunitat Valenciana han sobrepassat totes les expectatives en situar-se com la qual opta a més òrgans municipals, molt per davant de les altres. De les quasi cinquanta poblacions que reuneixen el mínim requerit de militància respecte al cens de població, la majoria se situa en les comarques de la província de València i en la seua àrea metropolitana".

 

El nou reglament proposat des de la Secretaria d'Organització estatal el desembre passat posa en valor la figura de l'i la militant i exigeix un percentatge mínim respecte al cens de població per a poder tenir òrgans municipals anàlegs als contemplats en els anteriors documents. Per descomptat, aquells municipis on no s'arribe als mínims o no ho sol·liciten seguiran tenint presència de la formació habitada a través dels seus cercles validats o d'entitats similars reconegudes pel partit. Aquests resultats podrien haver sigut fins i tot majors, ja que Beniarjó, Caudiel, Benissanó,Massalfassar, Nàquera, Llaurí i Godelleta també compleixen els mínims, però no han demanat obrir el procés d'elecció. Amb tot, aquesta circumstància es compensa amb les excepcions sol·licitades des de l'adreça valenciana (potestat reconeguda també en els documents estatals) per a considerar Gandia, Benicarló, Oriola, El Campello i Altea com a "aprovats", donada la seua importància política i estratègica i per quedar-se molt prop dels mínims necessaris en la major part dels casos.

 

També s'ha demanat expressament una excepció per a comptar amb Consells Ciutadans Municipals a Elx, Alacant i Castelló. Encara que els resultats no són definitius i han de revisar-se, Podemos es mostra molt satisfet de l'esforç realitzat per les seues agrupacions i recorda que és "la tercera comunitat en militància de tot l'Estat, la qual cosa, sumat a aquestes dades, dóna una bona mostra de la seua salut organitzativa". Els requisits, que han de complir-se 45 dies abans de les votacions, inclouen el comptar amb un cercle o entitat similar validats i actius, que els militants superen el 0,075% del total d'habitants i que hi haja almenys dues candidatures a la Secretaria General, sempre amb presència femenina. En el cas dels Consells Ciutadans Municipals, també se sol·licitava un mínim de candidats i candidates, d'entre 20 i 30 persones, segons la població, amb almenys la meitat de dones.
 

Els municipis que han passat aquesta primera fase, a costa de la revisió dels avals i documents presentats, són: València, Alacant, Elx, Castelló de la Plana, Torrent, Oriola, Gandia, Paterna, Alcoi, Sant Vicent del Raspeig, Elda, Burjassot, Ontinyent, Petrer, la Vila Joiosa , La Vall d'Uixó, Aldaia, Manises, Alaquàs, Vinarós, Catarroja, El Campello, Benicarló, Onda, Mutxamel, Quart de Poblet, Alboraia, La Pobla de Vallbona, Ibi, Bétera, Llíria, Cullera, Altea, Riba-roja de Túria, Requena, Callosa de Segura, Silla, Alginet, Utiel, Vilamarxant, Almussafes, Onil, Foios, Museros, Moncofa, Gata, Sollana i Villar del Arzobispo.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.21.248.119

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.