Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 16 de Abril del 2018
PATRIMONI

El PP sol·licita una intervenció arqueològica definitiva en la Vila Romana de l’Alter

La portaveu, Amparo Folgado explica que “el jaciment del l’Alter es troba en un estat pèssim de conservació i precisa urgentment d'un buidatge i sanejament en estar envaït per la vegetació, en els murs i en el paviment hidràulic de la vila romana”

El Grup Popular en l'Ajuntament de Torrent ha presentat una moció perquè el Ple inste al consistori al costat de la Direcció general de Patrimoni perquè continuen els treballs de recuperació de la Vila Romana de l’Alter, la primera fase de la qual es va realitzar en 2015 amb l'últim govern del Partit Popular. Després d'haver visitat el jaciment, el seu portaveu Empare Folgado i els regidors BorCíscar i José Francisco Gozalvo; Folgado ha afirmat que “el jaciment del l’Alter es troba en un estat pèssim de conservació i precisa urgentment d'un buidatge i sanejament en estar envaït per la vegetació, en els murs i en el paviment hidràulic de la vila romana”. A més, també assenyala que “de no concloure els treballs, el jaciment està exposat a possibles espolis”. 
 

Per açò, ha presentat una moció en la qual el PP insta a continuar amb les següents fases que ja estaven previstes, però també demanen que s'adquirisquen els terrenys adjacents, de manera que puga ampliar-se el perímetre del jaciment romà i es realitze una actuació definitiva, de manera que “puguem recuperar un assentament d'entre els segles I-III d. de C. de gran valor per a Torrent, que puga ser visitat i que compte amb un punt d'interpretació”, afirma Folgado. 
 

El jaciment de l’Alter, molt pròxim a la Via Augusta fa que fóra una de les viles que pogueren proveir a la ciutat de Valentia. Es tracta de la part productiva o rústica d'una Vila Romana (pars fructuaria) i en la qual destaquen diverses estades dedicades a la producció de vi. El regidor del PP, Bor Císcar apunta que “la producció del vi al llarg de la història de Torrent ha sigut molt important i en èpoques anteriors a la introducció del regadiu, el vi de Torrent ha arribat a ser reconegut, per la qual cosa aquest jaciment romà és vital per a la nostra història”. 
 

Per la seua banda, el regidor José FranciscoGozalvo, que va ser regidor de medi ambient en la legislatura passada, ha afirmat que “no podem deixar perdre aquest important jaciment romà que ha estat més de 30 anys abandonat i que amb el Partit Popular comencem a recuperar”, per açò insta al fet que “el govern socialista es pose a treballar per a continuar les següents fases d'actuació en la Vila Romana”, ja que “durant dècades, el PSOE ha deixat el patrimoni de la ciutat en complet abandó, no solament la vila romana sinó elsArquets, la Torre i tots aquells elements patrimonials de Torrent que fins a 2007 no es van començar a recuperar i a posar en valor”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
13.59.218.147

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.