Dimecres, 19 de Setembre del 2018

Actualitzada Dimarts, 18 de Setembre del 2018 a les 23:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 11 de Abril del 2018

L'Ajuntament aprova una declaració institucional amb motiu del Dia Internacional del Poble Gitano

La declaració insta a augmentar el seu compromís en aquesta matèria amb l'objectiu de garantir una igualtat real i lluitar contra la discriminació

El dia 8 d'abril es commemora el Dia Internacional del Poble Gitano, una data que recorda el primer Congrés Gitano- Romanícelebrat en la ciutat de Londres en 1971, on es va instituir una bandera i himne propis. En la vesprada d'ahir, els portaveus dels grups polítics amb representació municipal van presentar al ple de la corporació una declaració institucional amb motiu d'aquesta celebració, que va ser aprovada per unanimitat.  L'Ajuntament de Torrent considera que és una data de celebració però també marca una reivindicació històrica per tractar-se encara d'una de les minories més estereotipades i rebutjades a Europa. Aquesta cita marca en el calendari l'oportunitat de fer visible la causa gitana, un motiu de celebració conjunta per a mostrar la unitat i diversitat de la població gitana de tot el món, acabant amb els prejudicis socials. 
 

A Torrent viuen aproximadament 8.000 persones d'ètnia gitana, les condicions de vida de les quals han experimentat en les últimes dècades una gran millora que ha sigut possible gràcies a l'accés als sistemes públics de protecció social, de salut, d'educació i habitatge. L'ajuntament segueix treballant en l'actualitat per a avançar en el camí de l'eliminació de la discriminació i impulsar mesures que milloren les seues condicions de vida. Mitjançant aquesta declaració el consistori es compromet a: Treballar pel desenvolupament de mesures multidisciplinàries encaminades a la reducció de la bretxa entre la població gitana i la resta de la societat. Difondre el reconeixement de la cultura i el seu valor per a la societat.

 

Lluitar contra la violència, el discurs d'odi i la discriminació cap al poble gitano amb la finalitat de crear espais de convivència mútua.  Col·laborar en la realització d'activitats de sensibilització i promoció de la cultura gitana en les diferents entitats educatives, socials i culturals de la nostra ciutat. Fomentar la participació activa de la comunitat gitana en la vida social, política i cultural de la ciutat.
 

Per tots aquests motius es considera des del consistori que és una celebració que ha de ser extensible a tota la societat, ja que amb la col·laboració de tots serà possible una integració real sense perdre la riquesa de la seua cultura i identitat del poble gitano. Des de la institució torrentina es reforçarà a més aquest compromís amb la continuïtat de programes que exerceix en l'actualitat com el Programa d'acompanyament educatiu, d'animació lectora o el grup d'alfabetització, entre uns altres.

Comentari

Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.158.199.217

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat
Vaig oblidar la meua contrasenya

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.