Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 09 de Abril del 2018
POLÍTICA

Folgado denuncia l'incompliment de 13 acords plenaris pels socialistes

"Els torrentins seguim patint un govern municipal marcat per la inacció, sense iniciatives pròpies, que paralitza els projectes que va deixar el PP previstos en 2015, que solament durà a terme alguns a les portes de les eleccions i que incompleix la majoria d'acords plenaris".

La portaveu del Partit Popular, Amparo Folgado va denunciar en el ple ordinari del mes d'abril, fins a 13 incompliments d'acords plenaris per part del govern socialista de Torrent en l'actual legislatura. Folgado va desgranar cadascuna de les tretze mocions presentades pel Partit Popular i aprovades en el Ple municipal que encara no s'han engegat.


A més, la portaveu del PP recorda que “totes les mocions del Partit Popular són positives i han sigut aprovades per unanimitat del Ple com així s'ha demostrat en l'única moció del PP que han engegat en aquesta legislatura i que va ser la creació de la Policia Rural”.


Pluvials en Sants Patrons i Sant Nicolás

Folgado va recordar l'acord plenari aprovada al setembre de 2015 per a la “obertura d'una evacuació de les aigües pluvials en els carrers Sants Patrons i Sant Nicolás, per sota de les vies del metre com ja es va fer amb el govern del Partit Popular en el carrer Verge del Olivar”, de manera que s'eviten inundacions en dies de fortes pluges.


Espai d'interpretació i inici de la ruta de l'aigua

Els populars recorden la moció per a impulsar el Centre d'Interpretació de la Ruta del RegMil·lenari del Barranc de l’Horteta en el Arquillo, que serviria de museu, lloc d'inici de la ruta, àrea de descans i recreativa en l'antic dipòsit municipal al costat de Camí Reial. Aquesta obra estava prevista per l'anterior govern del PP i la moció va ser aprovada per unanimitat en aquesta legislatura.


Memòria a les víctimes del terrorisme

També va recordar l'acord plenari aprovat a l'octubre de 2015 per a la col·locació d'una placa a Torrent en memòria de totes les víctimes del terrorisme i que “encara no s'ha donat cap pas per part del govern del Sr. Ros”.


Piscina de la Cotxera

Al febrer de 2016 i després d'un mes tancada la Piscina de la Cotxera, el PP va presentar una moció que va ser aprovada per unanimitat, per a la reobertura de les instal·lacions, perquè es tinguera en compte als antics treballadors i perquè es retornaren els abonaments de 2016 als usuaris que no desitjaven acudir a ParcCentral. Folgado afirma que “han passat dos anys i la voluntat del govern socialista ha sigut nul·la, ni s'han acordat dels extrabajadores ni han donat solució als usuaris que encara reclamen la devolució dels abonaments d'aquell any que no van poder gaudir”.


Aigua potable en les urbanitzacions de Torrent

Quant al tema de l'aigua potable, Folgado va recordar la moció del Partit Popular de maig de 2016 i que va ser aprovada per unanimitat, es tracta del subministrament d'aigua potable a Torrent oest i Calicanto. En aqueixa moció es va aprovar realitzar les gestions necessàries perquè l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (EMSHI) aprove la connexió del branc entre Picassent i Montserrat, per a proveir el terme de Torrent amb la mateixa aigua potable que el casc urbà de Torrent. Segons assenyala Folgado “d'aquesta forma, evitaríem que veïns de Torrent estiguen sense una gota d'aigua durant cinc mesos, com va ocórrer el passat any amb els veïns de la Faldilla de la Serra i Buenavista”.


Vial entre Parc Central i la Marxadella

L'obertura d'un vial entre els carrers Carlet i Melbourne ’56 és una altra de les mocions del PP aprovades per unanimitat al juliol de 2016 i de les quals “gens sabem” afirma la portaveu popular. Amb la creació d'aquest vial s'unirien els barris de Parc Central i La Marxadella, a més “evitaríem que els xiquets i xiquetes de ParcCentral acudisquen al col·legi Sant Pascual per sengles entre bancals com ocorre actualment”. Els populars van presentar una esmena als pressupostos de 2017 i també de 2018 perquè es dotara econòmicament aquesta obra, que mai han sigut portades a Ple.


Mesa de l'Aigua

A l'octubre de 2016 també es va aprovar per unanimitat la moció del PP per a crear la Taula de l'Aigua i la realització d'un Pla Director, formada per agricultors, societats de regantes, representants d'urbanitzacions afectades per la sequera, tècnics i membres de la corporació, de manera que es “puguen preveure solucions al problema de sequera que pateix Torrent”. Aquesta Taula solament s'ha reunit una vegada i va anar per a la seua creació, gens més, afirmen els populars.


Espai Coworking municipal

En el mes de desembre de 2016, també es van aprovar dues mocions, una va ser la creació d'un espai de Coworking Municipal i l'altra per a l'impuls definitiu i aprovació del Pla Especial de Protecció i Reforma Interior (PEPRI). Folgado recorda que “la creació d'aquest espai de treball basat en la cooperació i afavorir les sinergies econòmiques que s'estan implantant en moltes ciutats europees és molt necessari en la nostra ciutat però a dia d'avui tampoc sabem gens de la seua posada en funcionament”.


PEPRI Centre Històric

Quant a l'aprovació del PEPRI, Folgado afirma que “es deu agilitar els tràmits perquè el PEPRIsiga definitivament aprovat sobretot pensant en els veïns del Centre Històric i en la pròpia moció s'instava al govern de Torrent a tenir-ho en vuit mesos, han passat dos anys des que es va aprovar aquesta moció i no sabem gens”, manifesta Folgado.


Autobús nocturn per als caps de setmana

Al juliol de 2017 es va aprovar també una altra moció del Partit Popular per unanimitat com va ser, la de la creació d'un autobús urbà nocturn durant els caps de setmana, que una el centre de la ciutat i les zones de restauració amb el Centre Comercial Les Américas, a més d'incrementar la seguretat ciutadana al costat dels llocs d'oci nocturn. Folgado recorda que “va a fer quasi un any de l'aprovació d'aquesta moció, els tècnics van realitzar l'estudi i van valorar el cost de la seua posada en funcionament i encara no s'ha donat cap pas per a engegar-la, amb el que açò anava a beneficiar als joves de Torrent i als comerciants”.


Zones verdes i millora de camins rurals

Altres mocions que la portaveu del PP, Amparo Folgado va recordar a l'alcalde els seus incompliments van ser les de l'adquisició de dues zones verdes previstes en el PGOU en en Pantà i en la Font de la Teula, així com les millores en els camins de Fatxardet-*Barbeta i Arquets-*Xarco Secs, “a dia d'avui no sabem si s'han realitzat els estudis encarregats després de l'aprovació d'aquesta moció i que haurien d'incloure's en el futur PGOU”.


Amparo Folgado lamenta que “els torrentinosseguim patint un govern municipal marcat per la paràlisi, sense iniciatives pròpies, que paralitza els projectes que va deixar el PP previstos en 2015 i que solament durà a terme alguns a les portes de les eleccions i que incompleix la majoria d'acords plenaris. Tenim un govern de Ros en minoria que no fa gens i compta amb el beneplàcit dels seus socis d'investidura, que prefereixen paralitzar Torrent abans que governar el partit més votat pels torrentinos que va anar el Partit Popular”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.238.142.134

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.