Dimarts, 16 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 16 de Abril del 2024 a les 20:36:50 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 09 de Abril del 2018
POLÍTICA

Guanyat avisa de un possible frau administratiu per no entrevistar als anteriors treballadors de La Cotxera

Jaume Santonja va proposava no reobrir les instal·lacions esportives fins que no es subsanaren les deficiències denunciades davant el plenari per aquest grup municipal (Guanyant Torrent). El regidor municipal de Guanyant Torrent - Acord Ciutadà, va avisar del possible frau administratiu per no fer efectiu l’acord plenari que hauria d’haver recomanat l'empresa adjudicatària de la Piscina La Cotxera a entrevistar i baremar els anteriors treballadors d’aquesta instal·lació espòrtiva municipal.

 

Guanyant Torrent no ha aconseguit el suport de la resta de grups polítics, malgrat que  l’Ajuntament no s’ha posat en contacte en cap moment amb els treballadors i treballadores de l’antiga empresa, tot i l’existència d’un acord plenari del 4 de febrer de 2016 i de l’Informe Jurídic que amb data del 27 d’octubre del mateix any, aconsellava tirar mà de l’antiga plantilla degut a “l’experiència acumulada”.

 

Per al regidor d’aquest grup municipal, Jaume Santonja, “no pot ser que un Ajuntament que defensa que el primer de tot està en les persones, al mateix temps, estiga avantposant els beneficis d’una empresa que ha menyspreat els drets consolidats d’aquest treballadors i treballadores”. 

 

Segons Guanyant, la nova llei del Sector Públic, recull que tota contractació ha de tindre una clàusula social i laboral, que garantisca la subrogació dels treballadors, tan si hi ha successió d’empreses com si no. En eixe sentit, el darrer acord entre la Generalitat Valenciana i els sindicats de classe, implica que en tota contractació que fa una administració pública, s’han de tenir en compte els interessos dels treballadors, els seus drets laborals consolidats, així com la subrogació dels mateixos quan es done el cas, i la valoració de l’experiència laboral, cosa que l’Ajuntament de Torrent ha fet oïdes sordes.

 

“To maleducat del PSOE”

La Comissió Coordinadora de Guanyant Torrent reunida de manera telemàtica en sessió extraordinària després de la celebració de la sessió plenària de dijous 5 d’abril, manifesta la seua més absoluta indignació pel to groller i maleducat que va emprar el síndic portaveu del grup socialista.

En opinió d’aquesta òrgan de gestió de la Plataforma Ciutadana, “es va emprar un to injustificable i innecessari, ja que en cap moment des de Guanyant Torrent se li ha faltat el respecte a cap membre i menys encara a cap persona de l’equip de govern” i es considera que la intervenció d’Andrés Campos en aquesta sessió ordinària albergà “un atac furibund i farcit de mentides capaç de pegar-li la volta al que es proposava a la moció de Guanyant Torrent per tal de fer creure arguments que en cap cas es deia a l’esmentat escrit”.

Defenses polítiques i verbals d’aquesta factura, posen de manifest com, en aquest cas, així com en les deficiències del Parc Central o el posicionament de Guanyant Torrent respecte de la remunicipalització de serveis públic o d’infraestructures culturals com l’Auditori Vicent Torrent, el Grup Socialista s’entesta a incomplir no sols acords municipals, sinó fins i tot l’acord d’investidura signat els primers dies de juny de 2015.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.55.169

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.