Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 09 de Abril del 2018
URBANISME

Demanen que es reordene el trànsit de vehicles al col·legi Pleyade del Vedat

Fa dos anys es van posar uns pivots a petició de l'AMPA, però consideren que segueix existint perill per a l'accés de xiquets d'infantil i primària

Amb cent ulls. Així es troben cada dia els pares i mares dels xiquets de Primària i Infantil que deixen als seus fills en el col·legi Pleyade de El Vedat. Si plou, com ha passat en aquests dies, la situació es complica encara més per un accés ple de fang en el que no hi ha espai per a entrar i s'ompli de cotxes que ocupen part d'una parcel·la privada i zona de muntanya pública.

Fa un any, un representant de l'AMPA, Nadia Elkeba Ramírez, es va reunir amb el regidor de Mobilitat, Jose Antonio Castillejo, però diu que les coses segueixen igual. “Açò ve de l'anterior govern,”, aclareix Nadia, que va suggerir al nou regidor reordenar el tràfic en horari escolar perquè solament entraren cotxes pel carrer Eduard Date i isqueren pel Barranc dels Canyes. Des de llavors no han tingut cap resposta.

Una altra de les demandes dels pares és que s'urbanitze “una vorera de formigó per als xiquets, i que es tornen a reposar els pivots que han sigut derrocats pels cotxes”. Els pares s'ofereixen a parlar amb l'amo del xalet adjacent.

Per a aquesta representant de l'AMPA del col·legi Pleyade, “no crec que hi haja cap col·legi a Torrent en el qual l'accés a les instal·lacions per part dels xiquets estiga tan mal i es juguen tant el tipus”, diu Nadia, que diu que han intentat donar-los solucions i col·laborar sense rebre ni un gest.

La situació de major perill és per als xiquets d'infantil i primària. “Els xiquets no arriben a veure's pel retrovisor i ja hem tingut algun toc d'atenció per part de papes que es preocupen amb altres pares que volen aparcar en la mateixa porta.

La situació es va complicar encara més abans de falles amb una xicoteta reparació en un xalet del carrer Joaquín Costa els senyals del qual han obstaculitzat el poc pas que tenen els xiquets per al col·legi a més de l'únic accés per a vehicles que té el col·le.



Una situació amb difícil solució 

Des de l'Ajuntament, el regidor de mobilitat, Jose Antonio Castillejo, reconeix el problema, però veu una difícil solució. "És una zona de muntanya pública, i estem intentant donar una solució, però no és fàcil", assenyala Castillejo, qui va traure el tema en la passada assemblea de veïns del Vedat. "Volem comptar amb els veïns, perquè és una zona pública. L'ideal seria asfaltar i posar una vorera, però no volem fer gens sense l'aprovació dels veïns de la zona".

Castillejo ha aclarit que s'ha enviat policia a la zona per a controlar la situació, "però sabem que no és la solució". Per al regidor de Mobilitat, al no haver-hi eixida es forma un embotellament en les hores punta d'entrada o recollida dels xiquets.

Una situació similar succeeix en el camí de la Mala Pujà, en el qual per a donar una solució caldria actuar sobre parcel·les privades i muntanya pública. "Tant una zona com l'altra tenen una difícil solució, però estem treballant en açò".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.238.12.0

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.