Dimecres, 19 de Setembre del 2018

Actualitzada Dimarts, 18 de Setembre del 2018 a les 23:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Divendres, 06 de Abril del 2018

POLÍTICA

L'alcalde Jesús Ros reivindica la capitalitat de Torrent de la comarca de l'Horta Sud

El primer edil envia una carta a la Generalitat demanant que no s'incloga la ciutat “en la zona geogràfica de l'Horta Oest”

"Molest, bé bastant molest perquè ens anem a enganyar" així definia l'alcalde Jesús Ros el fet que alguns documents de la Generellitat situen a Torrent a l'Horta Oest i no a l'Horta Sud. Amb aquestes declaracions Ros ha volgut fer pública la carta que ha enviat a diversos càrrecs de la Generalitat manifestant el seu malestar després d'haver detectat en alguns documents oficials que la ciutat de Torrent s'inclou en la zona geogràfica de l'Horta Oest. En l'habitual desdejuni amb els mitjans, el primer edil ha compartit alguns dels documents en els quals Torrent apareix integrada en aquesta denominació. 
 

En concret, la carta va dirigida al secretari autonòmic de Presidència, al secretari autonòmic d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i al sotssecretari de la Conselleria de Transparència. En ella, Ros detalla, a més, un important nombre de departaments que utilitzen aquesta denominació com el portal d'oficines de promoció i ús del valencià de la conselleria d'Educació, el portal de dades estadístiques de la conselleria d'Economia o el servei de comunicació del 112, entre uns altres.
 

L'alcalde recorda en la missiva que, encara havent-hi iniciatives legislatives en marxa, la realitat és que “no existeix cap norma que regule la denominació de Horta Oest” i que, actualment, “Torrent, segon municipi de la província de València, pertany a la Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud”.
 

Finalment, el text demana que es respecte la consideració de Torrent com parteix integrant de la comarca de l'Horta Sud, especialment quan es tracta de la capital, atenent a les relacions creades entre les seues 21 municipis: “L'Horta Sud és una comarca consolidada, amb un patrimoni cultural i etnogràfic molt remarcable, unes característiques comunes i un potencial per desenvolupar. Són aquestes i no altres condicions les que motiven la continuïtat de l'actual organització d'aquesta terra, però aquesta defensa va lligada a la reivindicació d'una política d'àmbit metropolità”.

Comentari

Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.158.199.217

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat
Vaig oblidar la meua contrasenya

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.