Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 04 de Abril del 2018
BENESTAR SOCIAL

L'Ajuntament inicia el projecte pilot de la targeta moneder

La delegació de Benestar ha seleccionat a 230 famílies que disposaran de 165 euros mensuals per a gastar en alimentació i higiene

L'Ajuntament de Torrent va a engegar en breu la targeta moneder, amb la qual pretén dignificar i donar privadesa als usuaris que reben ajudes per part dels serveis socials. Per a açò, el consistori ha signat un conveni amb Caixa Rural que s'encarregarà de la part financera. En aquesta projecte pilot, de sis mesos de durada, participaran unes 230 famílies (amb unes 475 persones en total) amb un pressupost de 150.000 euros. La quantia que rebrà cada targeta al mes anirà des dels 50 als 165 euros, en funció dels integrants de la unitat familiar.
 

El regidor de Benestar Social, Francesc Carbonell, ha donat a conèixer els detalls del projecte, explicant que els usuaris han sigut seleccionats pels serveis socials en considerar que compleixen els requisits per a l'ús de les targetes. Per a açò, han d'estar empadronats a Torrent i tenir ingressos per baix del mínim establit. A més, els beneficiaris hauran de realitzar cursos per a un bon ús de les targetes, que solament podran emprar-se per a la compra de productes alimentaris i d'higiene en establiments del municipi. En aquest sentit, tant l'entitat financera com els serveis socials portaran un control de fiscalització del seu ús, fins i tot reclamant mensualment els tiquets de compra als usuaris de les tarjetes.

 

A més els usuaris tindran que acudir a cursos de formació per poder fer bon ús d'aquesta tarjeta que es carregarà automàticament una vegada al mes. Carbonell ha demanat disculpes pel retard en l'engegada del projecte, però ha valorat molt positivament el treball de tots els implicats en el projecte "ha sigut molt complex l'elecció dels usuaris. No tots serveixen. Açò no és un experiment, són persones", ha volgut aclarar el regidor. En 6 mesos s'analitzaran els resultats d'este projecte pilot que porta com objectiu deixar de fer ús del Punt d'Aliments. 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
35.153.106.141

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.