Dilluns, 17 de Juny del 2024

Actualitzada Divendres, 14 de Juny del 2024 a les 16:19:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 04 de Abril del 2018
MEDI AMBIENT

La campanya de recollida d'oli domèstic de Hidraqua evita l'emissió de 22 tones de CO2 a l'atmosfera

Amb aquesta iniciativa s'ha reduït a més la contaminació de 23 milions de litres d'aigua, un 54% més que l'any anterior

Hidraqua, en col·laboració amb els ajuntaments en els quals opera la companyia, té instal·lats contenidors de recollida d'oli domèstic usat, situats en la seua majoria en punts de recollida selectiva de plàstics, vidre i cartó, així com en zones d'afluència estable de veïns. Aquesta iniciativa, que parteix del seu compromís mediambiental, ha permès arreplegar en l'últim any un total de 23.260 litres d'oli domèstic. Així mateix, un litre abocat en el desguàs contamina fins a 1.000 litres d'aigua, per aquest motiu el càlcul benvolgut d'aigua que no s'ha contaminat gràcies a aquesta campanya se situa entorn dels 23 milions de litres. Aquesta quantitat s'ha incrementat en un 54% respecte a l'any anterior.

 

L'oli que s'arreplega és processat per a ser transformat en biodiesel, amb el que es contribueix a l'ús d'aquest combustible alternatiu, que emet menys diòxid de carboni. S'estima que el biodiesel producte de l'oli arreplegat evita l'emissió de 22 tones de diòxid de carboni (CO2) a l'atmosfera. En concret, aquesta campanya es duu a terme en els municipis de Paterna, on Hidraqua opera sota l'empresa Aigües de Paterna formada a més per l'Ajuntament de la localitat; i en els municipis d'Aldaia, Alfara del Patriarca, Beniparrell, Picanya i Xirivella, on la companyia opera sota l'empresa Aigües de l'Horta, formada també pels ajuntaments d'aquests municipis i Hidraqua.

 

“En el cas de no haver-hi una depuració total d'aquests olis es contaminen rius, mars i aqüífers, interferint en la vida natural i la degradació de l'entorn, a més de proliferar microorganismes perjudicials per a la salut. D'altra banda, l'eliminació de l'oli en plantes depuradores és un greu problema, i representa una gran part dels costos operatius de depuració” segons ha indicat Jordi Azorin, director territorial de Hidraqua a València i Castelló.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.142.173.232

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.