Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 26 de Març del 2018
CULTURA

El Guaix celebra el tradicional Sopar de Primavera a Torrent

Vicent Font va rebre una menció especial per el seu treball i dedicació en l’educació en valencià

 

 

Divendres passat va celebrar el Sopar de Primavera organitzat per Guaix, coordinadora pel valencià de l’Horta Sud. Un acte tradicional que any rere any es fa per a homenatjar tots els professor i professores que treballen i han treballat al llarg dels anys per a oferir una educació de qualitat en valencià. Enguany, com que Torrent serà la ciutat on tindrà lloc la Trobada d’Escoles en Valencià de l’Horta Sud, el sopar s’ha fet en el restaurant El Romeral de Torrent que es va engalanar per a acollir estos premis  que van començar amb una exhibició dels balls tradicionals de la ciutat.

 

Seguidament es féu l’acte d’entrega de reconeixements al món educatiu i en concret als mestres de les escoles, que arreplegaren unes mencions especials. L’alcalde Jesús Ros, que va estar acompanyat de l’equip de govern, va donar la benvinguda a tots els assistents “a la ciutat de Torrent, capital de l’Horta Sud i que enguany acollirà la Trobada”, a més va destacar la importància de la figura i del paper dels mestres “que treballen per a fer valdre la nostra llengua”.

 

Entre les mencions destacà el reconeixement per la seua trajectòria en l’ensenyament en valencià al col·legi Mare de Déu del Rosari de Torrent. Una representació del claustre educatiu va arreplegar el premi. A més a més, tres alumnes del col·legi Lope de Vega, de la primera promoció en valencià, van parlar de la seua experiència i dels beneficis que els ha comportat.

 

Després de sopar, l’acte va seguir amb un reconeixement a l’associació torrentina La Gavella i al president del Guaix, Vicent Font; amb una menció especial per la seua dedicació, esforç i treball al llarg dels anys. Finalment, l’acte es va tancar amb música i balls tradicionals torrentins.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.204.65.189

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.