Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimarts, 20 de Març del 2018
FALLES

Torrent dona la benvinguda a les Falles del 2019

El ritual de la cremà va convertir en cendra els monuments del 2018 que varen deixar en la localitat més 160 tones de cendra i el vent que va bufar fort al llarg de tota la jornada va complicar la cremà de tots els monuments major en especial el d'Antoni Pardo per plantar-se tan aprop dels edificis

El foc va donar la benvinguda a les falles de l’exercici 2019. Uns dies únics en què Torrent ha vibrat al compàs de la polvora i la música, s’ha impregnat d’olor de flors amb els rams que les falleres van oferir a la Mare de Déu i els carrers s'han engalanat amb l’art dels monuments. Un total de 20 efectius de la policia van treballar durant tota la nit per a mantenir la seguretat en l’acte. Un total de 160.500 quilos de cendra es van arreplegar després de cremar els monuments de les 29 comissions torrentines. Perquè els vianants pogueren transitar hui pels carrers sense cap impediment, es va desplegar un servei de neteja format per 30 peons, cinc pales retro i set camions i banyeres, a més de personal de recollida. També van ajudar dos camions cuba d'Aigües de l'Horta amb quatre operaris, un camió cuba de la Brigada d'Obres amb un conductor i vehicles d’extinció de bombers.

 

La pluja qye ca caure des de primer hora de la vesprada va ficar en perill la cremà dels monuments infantils que finalment varen convertir-se en cendra com indica la tradició fallera. Però només la pluja, el vent que ha sigut el protagonista de les falles del 2018 també ho va ser el dia de Sant Josep. El fort vent va complicar la Nit de la Cremà i va fer treballar de valent els bombers al llarg de tota la matinada.

 

Encara que l'activitat festiva del dia de Sant Josep va començar al matí, on les Falleres Majors de Torrent, Mª Jesús Rincón i Alexia Manzano, juntament amb les seues respectives corts d'honor i acompanyades per l’alcalde Jesús Ros, el regidor de Falles, Jose Antonio Castillejo, i els membres de corporació municipal van acudir a l’homenatge al Granerer, situat en la plaça de les Corts Valencianes. A la nit va tindre lloc la cremà de les falles, també de les guanyadores de secció especial, premis que enguany van recaure en la falla Antoni Pardo en monument major i infantil, i que van comptar amb la presència de les màximes representants de la festa josefina.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.212.39.149

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.