Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Divendres, 09 de Març del 2018
TRIBUNALS

El jutge arxiva la querella criminal de Sento Beguer contra Pau Alabajos

El històric portaveu considera que les paraules del nou lider nacionalista a Torrent, si no hagues sigut per l’àmbit de campanya electoral, hagueren constituït un delicte d’injúries.

Encara que la justícia declara nul·la la sanció de Beguer en les primaries del 2015 no ha passat el mateix amb les declaracions que va fer Pau Alabajos en aquest periòdic al voltant d’aquest tema. En eixa entrevista, Alabajos, candidat de Compromís va afirmar que “el que em preocupa de veritat és que no tenim un duro per a fer la campanya... este senyor no ha pagat lo que devia. Li ha furtat als seus companys de partit uns diners que eren indispensables”.

 

Finalment l’Audiència expressa que Pau Alabajos en les seues declaracions va informar “De fets realitzats per rivals polítics (en aquest cas Vicent Beguer) que eren d’interès per als veïns de la localitat, per la qual cosa és d’aplicar la doctrina jurisprudencial que quan la intenció que mou al actuant és el d’informar per interès general o públic o defensar amb aquesta actuació uns interessos que s’estimen perjudicats no existeix tal tipus punitiu”. S’afig a més “La conducta (en referència a les declaracions de Alabajos) no és constitutiva d’un delicte d’injúria.

 

Segons Beguer, el auto li dona la raó en el sentit de que “es demostra que hi havien injúries proferides cap a la meua persona per Alabajos no són certes, sinó que en proferir-les durant la campanya electoral encara que no foren certes no constitueixen delicte.”  Beguer pregunta per qué Alabajos en les seues declaracions com investigat en la fase d’instrucció del procés, davant el Jutge va rectificar les declaracions que va fer en la premsa injuriant-me, declarant que ell el que havia dit no era el mateix que s’havia publicat en prensa, ja que ell va fer altres declaracions que el periodista va interpretar malament, i em pregunte, doncs si el periodista el que va publicar no era el que el Sr. Alabajos havia manifestat”, 

 

Segons el fets que relata Compromís, en la declaració judicial datada el 20 de setembre de 2016, “Beguer va admetre que sí devia diners al Bloc per les aportacions a les quals estava obligat”, fet per el qual el van expulsar.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.234.177.119

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.