Dissabte, 29 de Juny del 2024

Actualitzada Divendres, 28 de Juny del 2024 a les 13:15:59 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 26 de Febrer del 2018

Sant Valerià guanya la Cavalcada del Ninot infantil amb l'homenatge al trenet i els pobles de la comarca

Lope de Rueda va quedar en segona posició i Antoni Pardo, en tercera

 

La falla Sant Valerià torna a fer-se amb el primer premi de cavalcada del ninot infantil. "Un passeig en trenet per l'horta" era el lema d'esta proposta didàctica per tal de fer història i homenatge al 125 aniversari de l'arribada del trenet a Torrent. les diferents comparses mostraren l'artesania, les tradicions i festes de les poblacions de Picanya, Paiporta, Catarroja, Bétera, Manises, Aldaia i el nostre Torrent d'altres temps. El passeig pels pobles de l’Horta i les seues tradicions han donar l'or a aquesta comissió de l'eixample, després de tres anys, ja que en 2015 va guanyar i en 2016 i 2017 van quedar tercers. Esta és la quarta vegada en la història de la comissió que aconseguixen el primer en la cavalcada infantil. La primera vegada va ser en 1986, després en 1993, 2015 i en este 2018. 

 

El segon premi va ser per a la falla Lope de Rueda i Mare de Déu del Puig, amb el lema Vida. Les disfresses i les coreografies dels xiquets i xiquets eren un relat cronològic des del naixement fins a la mort amb les peculiaritats i problemàtiques de cada etapa, vistes amb la ironia pròpia d’estes festes.

 

El bronze se’l va emportar la falla Antoni Pardo amb el lema On viuen les falles?, que repassava les emocions i els sentiments que tenen les festes josefines i cadascun dels seus moments en el cos humà i els seus sentits.  

 

Centenars de xiquets i xiquetes de les 29 comissions desfilaren al llarg del matí per l’avinguda al Vedat, fins on s’acostà gran quantitat de públic aprofitant el bon oratge. Les primeres a desfilar van ser les huit xiquetes que formen la cort d’honor i la màxima representant infantil de la festa, Alexia Manzano, les quals van ser rebudes per l’alcalde Jesús Ros i el regidor de l’Àrea de Festes i Falles, José Antonio Castillejo, amb altres membres de la corporació municipal.

 

El pròxim dissabte 4 de març serà el torn de la cavalcada gran a partir de les 19.00 hores, la qual estarà presidida per la màxima representant de la festa, la fallera major, M. Jesús Rincón, i la seua cort d’honor.

Premis Cavacalda del Ninot infantil

1r premi: Falla Sant Valerià

2n premi: Falla Lope de Rueda i Mare de Déu del Puig

3r premi: Falla Antoni Pardo

4t premi: Falla Àngel de l’Alcàsser

5é premi: Falla Sant Gregori

6é premi: Falla Barri Cotxera

7é premi: Falla Pare Méndez

8é premi: Falla Toledo

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.226.163.197

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.