Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dijous, 08 de Febrer del 2018
EDUCACIÓ

Torrent treballa en el disseny de Rutes Escolars Intel·ligents

El consistori estudia rutes segures perquè els escolars dels centres de la ciutat vagen al col·legi

L'Ajuntament de Torrent ha iniciat el procés de desenvolupament de Rutes Escolars Intel·ligents; una iniciativa emmarcada dins de l'estratègia de ciutat i cofinançada per Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER). Aquesta xarxa de rutes consisteix a crear un itinerari segur perquè els xiquets i xiquetes puguen recórrer caminant el trajecte d'anada i volta al centre educatiu de manera més autònoma, la qual cosa afavorirà la seua autoestima i la seua interacció social. D'igual manera, amb aquests camins s'aconseguirà reduir el nombre de vehicles privats que traslladen a menors fins al col·legi, fomentant els valors de sostenibilitat, i “conscienciant als xiquets i xiquetes perquè es desplacen a peu fins al col·legi, com una forma activa de lluitar contra del sedentarisme”, explica Patricia Sáez, regidora d'Educació..
 

Es tracta d'un projecte de rutes preparades, condicionades i senyalitzades que se centra, inicialment, en els centres C.P. Federico Maicas, C.P. Antonio Machado, C.P. Miguel Hernández, C.P. Sant Pasqual, IES Marxadella i C.P. Els Terretes. El consistori identificarà i senyalitzarà els recorreguts, condicionarà els passos de vianants, prohibirà l'estacionament indegut, eliminarà els contenidors en alguns punts de la ruta, condicionarà les voreres i eliminara les barreres arquitectòniques. Amb aquestes mesures “aconseguirem una via pública més segura, en la qual també s'incrementarà la vigilància per part de la Policia Local”, ha destacat el regidor de Modernització, Andrés Campos. 
 

Des de les àrees d'Educació, Seguretat Ciutadana i Modernització s'estan realitzant jornades informatives en els centres participants per a donar a conèixer aquests camins intel·ligents, a més de sol·licitar la col·laboració en el projecte a l'adreça dels centres i les AMPAS dels col·legis, perquè d'aquesta manera, realitzen informes i enquestes, a més de promoure i explicar la iniciativa a l'alumnat amb l'ajuda de material informatiu. 
 

D'altra banda s'està realitzant un estudi dels hàbits de mobilitat de l'alumnat en els trajectes des de la seua casa a l'escola i viceversa. Aquesta informació es recopila mitjançant enquestes anònimes dirigida als pares, mares, tutors. El projecte també depèn en gran manera de la col·laboració personal del centre escolar, associacions de veïns i comerciants, i sobretot dels principals actors: els xiquets i xiquetes. Per aquest motiu s'ha creat una enquesta ciutadana amb una sèrie de preguntes que es poden respondre electrònicament accedint a www.torrent.es/rutesescolars

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.228.88

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.