Diumenge, 16 de Juny del 2024

Actualitzada Divendres, 14 de Juny del 2024 a les 16:19:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 07 de Febrer del 2018

28 restaurants competeixen per cuinar la millor Cassola de Sant Blai

El guanyador va ser El Restaurant Xef Amadeo de Gandia que es va portar el primer premi del concurs dotat amb 1.500 euros. El segon premi va ser per al Racó del Faro de Cullera, i que va guanyar 600 euros. La Visteta es va alçar amb el tercer i amb una dotació de 300 euros

Torrent va acollir l'I Concurs de Cassola Ciutat de Torrent; una cita que va tenir lloc en els Salons El Pino i que va reunir a un gran nombre de professionals del sector culinari. L'Associació Gastronòmica de la Cassola de Sant Blai, en col·laboració amb Menjar a València i l'Ajuntament de Torrent, han sigut els encarregats de dur a terme aquest projecte, en el qual van participar 28 restaurants de gran trajectòria professional, i que va consistir a cuinar un dels plats estavella i de més tradició de la localitat torrentina: la cassola de Sant Blai. 
 

 

El guanyador va ser El Restaurant Xef Amadeo de Gandia que es va portar el primer premi del concurs dotat amb 1.500 euros. El segon premi va ser per al Racó del Faro de Cullera, i que va guanyar 600 euros. La Visteta es va alçar amb el tercer i amb una dotació de 300 euros. Per a finalitzar, la cambra i cinquè premi van recaure en Avinguda 2.0 de Massamagrell i En-Babau Bar de València. Els finalistes van rebre un pergamí emmarcat; i els participants van rebre un diploma acreditatiu com a record del seu pas pel concurs. Un concurs que va presentar el periodista de Tele Torrent, Aitor Sánchez. 

 

L'acte de lliurament de premis va comptar amb la presència de l'alcalde Jesús Ros, la diputada delegada de Turisme, Pilar Moncho, i diferents membres de la corporació municipal, així com representants de la Diputació i regidories de Turisme de diferents localitats. L'alcalde va destacar la importància d'aquest tipus d'esdeveniments “que posen en valor les nostres tradicions, els nostres costums gastronòmics, perquè ens sentim orgullosos de la qualitat de la cassola de Sant Blai, un plat únic i que és un dels elements d'identitat del nostre municipi”. L'Associació Cassola de Sant Blai va voler rendir un homenatge a un convidat especial, Paco Franco, organitzador del primer concurs d'arròs rossejat, que es va realitzar fa anys en l'Hotel Lido. Per açò Paco va pujar a l'escenari i va arreplegar un esment. 
 

 

Els participants han sigut: els torrentins Restaurant La Rueda, Bar Restaurant La Plaça i Restaurant Los Abetos; Restaurant El xef Amadeo, Campió Internacional de Fideuá de Gandia; el Restaurant Miguel i Juani, Campions del Món de Paella Valenciana; Restaurant Rossinyol, que compta amb vuit premis internacionals de Paella i Fideuá; Casa Graner i Goya Gallery, tots dos guanyadors del Concurs Nacional de Paella de Cullera; Restaurant Avinguda 2.0, primer premi en dues ocasions del concurs de Caça iBolets de Bocairent; el Restaurant Natzaret de la platja de Puçol; Restaurant Gambrinus i Restaurant Racó de Mitjana, guanyadors del Concurs d'Olla de la Comunitat Valenciana; Restaurant Picantería, amb nombrosos premis de paella i arròs caldós; Restaurant PalaceFesol, restaurant històric de 106 anys i que ha editat “El gran llibre dels arrossos valencians”; Restaurant Evenser Restauració, precursor del concurs d'arròs del señoret; i La Mar Sala, dues vegades premie d'arròs de Señoret Ciutat de Bétera.

 

També van participar altres restaurants guanyadors de diverses edicions de concursos, tant a nivell de Comunitat Autònoma com a Nacionals com Alfábega, DVicio, La Deu, Garriga,Tigran Gastrobar, Restaurant Bon Aire, Restaurant Llopis, El racó del Faro, PilarRestaurant, En-Babau Bar, Juan 23 i Garrofera.
 

El jurat va estar format per huit persones de reconegut prestigi com són: Bernd Knoller, xef del Restaurant Rif i estel Michelín; Alejandro del Bou, xef del restaurant del mateix nom i estelMichelín entre els anys 2003 i 2007; AdolfoCuquerella, xef del restaurant la Granja, el qual és l'únic restaurant espanyol que ofereix en carta 64 arrossos diferents; Jesús Melero, xef del Restaurant Ri-*Ra i coordinador del concurs  Internacional de Paelles de Sueca; Joan Climent, xef i formador del CdT València; Emili Piera, periodista i escriptor que ha editat diversos llibres sobre gastronomia tradicional; Juanma Romero, periodista i divulgador gastronòmic; i per a finalitzar una experta cuinera local representant d'aquest plat tan típic de Torrent, Julia Doménech Sanchis.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.189.193.210

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.