Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 07 de Febrer del 2018
POLÍTICA

El PP presenta una moció a Torrent a favor de la presó permanent revisable

Segons afirma Folgado “El seu objectiu és impedir que els autors de crims greus, sense voluntat de reinserció social, sense mostrar penediment i que segueixen sent un perill per a la societat, recuperen la llibertat”. És compatible amb la reinserció, sempre que un tribunal confirme que s'ha produït la rehabilitació, per la qual cosa “no és una cadena perpètua” afirmen els populars

El Partit Popular de Torrent ha presentat una moció perquè l'Ajuntament de Torrent mostre el seu suport i defensa de la Presó Permanent Revisable. La portaveu dels populars iexalcaldesa de la localitat, Amparo Folgado ha afirmat que “La presó permanent revisable és un instrument fonamental per a garantir la seguretat i la llibertat dels espanyols davant delinqüents perillosos com els violadors, assassins de menors, assassins múltiples i terroristes”. 
 

La presó permanent revisable va ser inclosa en el Codi Penal en la reforma que es va realitzar mitjançant la Llei Orgànica 1/2015, de 30 de març, per la qual s'estableix que el tribunal revisarà la condemna de 25 anys a partir dels 15 i la dels 35 anys a partir dels 20. Segons afirma Folgado “El seu objectiu és impedir que els autors de crims greus, sense voluntat de reinserció social, sense mostrar penediment i que segueixen sent un perill per a la societat, recuperen la llibertat”. És compatible amb la reinserció, sempre que un tribunal confirme que s'ha produït la rehabilitació, per la qual cosa “no és una cadena perpètua” afirmen els populars. 
 

Més de 2,1 milions de signatures a favor de la presó permanent revisable
La figura jurídica de la presó permanent revisable va ser proposada per la societat espanyola a la reflexió dels legisladors. Compta amb el suport d'una majoria social molt important: 8 de cada 10 espanyols estan a favor d'aquesta pena. Des del Partit Popular han iniciat una campanya de recollida de signatures a nivell nacional per a evitar la seua derogació. “Volem donar veu a moltes persones que independentment de la seua ideologia estan a favor que seguisca existint a Espanya”, ja que el passat 4 d'octubre de 2017 el Ple del Congrés dels Diputats va debatre i va aprovar per majoria dels Grups Parlamentaris Basc (EAJ-PNB), Socialista, Esquerra Republicana, Confederal d'Units Podemos-En Comú Podem-En Marea, Mixt i l'abstenció de Ciutadans, i solament amb el vot en contra del Grup Parlamentari Popular, la Proposició no de Llei per a la Derogació de la Pena de Presó Permanent Revisable.

 

Folgado afirma que “la societat està reclamant que la pisión permanent revisable continue en vigor i fins i tot que puga ampliar-se”, precisament el pare de Diana Quer, recolzat pels pares de Marta del Castillo, familiars de Mari Luz Cortés, familiars de Diana Quer, familiars de Candela i Amaia Oubel Viéitez i els familiars de Ruth i José Bretón Ortiz ha arreplegat més de 2,1 milions de signatures per a demanar al Congrés que no siga derogada aquesta llei. 
 

Amparo Folgado ha afirmat que “com aquest cap de setmana ha afirmat Mariano Rajoy, entenem que alguns discrepen de la presó permanent revisable, i estan en el seu dret, però la majoria dels espanyols saben que el que és permanent és el dolor d'una mare o d'un pare d'un menor assassinat, o el d'un fill víctima del terrorisme, i aqueix dolor, que és permanent, per desgràcia no és revisable".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.16.81.94

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.