Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Dilluns, 05 de Febrer del 2018
FUTBOL FEMENÍ

Un Hispanic amb baixes guanya en Canaries

Que les trobades entre canàries i torrentines són garantia d'espectacle, tots els seguidors delfutsal femení ho saben, en les tres temporades que porten enfrontant-se des que les valencianes pujaren a la divisió de plata porten amb el del dissabte cinc enfrontaments amb dues victòries per a cada equip i un empat i sempre amb diferències mínimes. Les torrentines arribaven terceres un punt per darrere de les canàries amb la intenció de sorprendre a les xiques de Cristina Gimeno, tenint en compte les vàries baixes que presentaven les d'Angel Zurilla, entre lesions i sancions.

La bona primera meitat de les valencianes va ser perfectament contrarestada per les canàries en la segona meitat. Si tenim en compte les nombroses ocasions de tots dos blocs van haver de pujar més gols a l'electrònic.
Amb la jornada disputada, els dos conjunts sabien que el resultat del partit era important per als seus objectius de lluita per les primeres places. I més que pesar-los en el seu joc es va produir l'efecte contrari. Tots dos van eixir amb moltes ganes i desplegant el seu joc des del primer minut. Sistemes de joc molt diferents els desplegats per tots dos conjunts sobre el parquet de l'insular.

Les torrentines pressionant l'eixida del seu rival a la vora de l'àrea contrària, no deixant pensar a les locals i realitzant un gran desgast físic en la primera meitat. Les grancanarias, els costava zafarse de la pressió valenciana obligant a les grogues a realitzar un gran treball en defensa evitant les arribades clares a la porteria de Marta propiciades per les nombroses pèrdues de pilota de les insulars, les visitants realitzaven atacs verticals i ràpids en contraatacs i cercant l'esquena contrària, malgrat tot les valencianes els costava contactar l'última passada, arribant el minut 9, Bàrbara va culminar a porta buida el primer tant de la vesprada després d'una bona combinació ambLotis.

Era el premi a la insistència valenciana, després del gol torrentino les de Cristina es bolquen mes al canvi de joc i disposen de diverses ocasions d'empatar però les hispàniques segueixen molt serioses en defensa fins i tot arribat el minut 19, les de Torrent són beneficiades amb un penal després de xiular els col·legiats unes mans en l'àrea local, la pena màxima és llançada per Paula que posa el 0-2 en el lluminós de l'insular, resultat amb el qual s'arriba al descans. Immens el treball de les valencianes que deixaven el dubte de si podrien mantenir el ritme de partit que van portar en els primers 20 minutos.

Després del descans, el joc és totalment un dibuix totalment oposat a la primera meitat, les canàries són les que porten el pes del partit i les valencianes amb mostres de cansament defensen de forma seriosa i ordenada amb eixides en tímides contres, de fet la primera ocasió clara torrentina arriba intervinguda la segona meitat amb un tret de deu metres a la creuera, Cristina demana temps i organitza l'atac de les seues jugant de cinc per a prendre més control de pilota, començant a tenir el joc canari més ocasions però les d'Angel segueixen molt centrades i defensen amb molta intel·ligència la diferència de l'electrònic, malgrat açò les de Cristina obtenen el benefici en el minut 38 gràcies al gol de Carolina que escurçava diferències 1-2, amb temps suficient l'atac insular és més intens però les forasteres segueixen tancades en la seua àrea de forma molt ordenada i van neutralitzant les contínues ocasions locals, arribant al final de la trobada amb la victòria valenciana.

Amb la victòria torrentina la classificació es queda més que igualada per la segona plaça, amb tres equips empatats a 29 punts i el cinquè Telde amb 27. Però si per a dalt la classificació aquesta igualada per la part baixa hi ha cinc equips separats de dos punts, la qual cosa demostra l'alta igualtat que hi ha en el grup dos.