Diumenge, 29 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 27 de Setembre del 2024 a les 19:16:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Divendres, 02 de Febrer del 2018

La Policia Local, més preparada en violència de gènere

L'agent responsable del SEFAMA ha assistit a la xarrada de formació “Violència de gènere: Saber i actuar”, que ha organitzat el centre de salut de San Isidro. A més, Torrent disposa de grans expertes en aquest tema ja que l'encarregada d'impartir la xarrada ha sigut Marta Calvo, mèdic Salut Pública de Torrent.

La Policia Local de Torrent treballa per eradicar la violència de gènere, i per a açò, compta amb l'agent Mª Paz González que està al capdavant de l'Oficina d'assistència a les víctimes en la Casa de la Dóna que treballa en coordinació amb la responsable del SEFAMA, Secció de Protecció a la Família, Sandra Ramírez, que duu a terme l'actuació policial. En aquesta matèria, l'encarregada del SEFAMA ha assistit a la xarrada de formació “Violència de gènere: Saber i actuar”, organitzada en el centre de salut de San Isidro. 
 

A més, Torrent disposa de grans expertes en aquest tema ja que l'encarregada d'impartir la xarrada ha sigut Marta Calvo, mèdic Salut Pública de Torrent. Aquesta actuació s'emmarca dins del cicle de xarrades formatives que estan impartint els diferents professionals per a actuar en el marc de la prevenció de la violència de gènere, tal com ha explicat Marta Calvo “un dels objectius per a prevenir la violència de gènere és detectar els símptomes en les aules, i per a açò, volem començar a treballar amb el professorat”, ha assenyalat.
 

D'altra banda, aquestes jornades volen establir els protocols per a l'atenció sanitària d'actuació dins dels centres de salut (PDA), “per a saber com intervenir i què registrar, P: pregunta a totes les dones majors de 14 anys, D: Detecta els maltractaments, A: Analitza el risc, i finalment, intervine segons cada cas o registra en la història clínica”, i ressalta també la coordinació amb Policia Nacional i Policia Local perquè les actuacions siguen el més prematures possible. 
 

Segons les estadístiques del Govern d'Espanya, en 2017 va haver-hi 48 víctimes per violència de gènere, compreses en onze de les dinou comunitats autònomes, de les quals 7 eren de la Comunitat Valenciana. L'informe destaca també que 32 dels agressors són de nacionalitat espanyola.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.141.2.157

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.