Diumenge, 29 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 27 de Setembre del 2024 a les 19:16:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dijous, 01 de Febrer del 2018

En marxa la nova xarxa d'oficines de la Generalitat d'assistència personalitzada per a les víctimes del delicte

En ella prestaran els seus serveis un total de 53 professionals entre lletrats, psicòlegs i treballadors socials que oferiran una assistència integral i especialitzada a les víctimes de qualsevol fet delictiu amb especial atenció a les víctimes de violència de gènere, tracta d'éssers humans, menors i delictes d'odi

La Generalitat posa en funcionament aquest dijous, 1 de febrer, lsu nova Xarxa d'Oficines d'Assistència a les Víctimes del Delicte, composta per 22 oficines que es reparteixen entre els 36 partits judicials de la Comunitat Valenciana entre elles Torrent. En ella prestaran els seus serveis un total de 53 professionals entre lletrats, psicòlegs i treballadors socials que oferiran una assistència integral i especialitzada a les víctimes de qualsevol fet delictiu amb especial atenció a les víctimes de violència de gènere, tracta d'éssers humans, menors i delictes d'odi.
 

La Conselleria de Justícia, Administracions Públiques, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques ha disposat instal·lacions i personal de la Xarxa d'Oficines de la Generalitat d'Assistència a les Víctimes del Delicte a Alacant, Alcoi, Benidorm, Denia, Elx, Elda, Oriola, Torrevella, Castelló, Vila-real, Vinaròs, València, Alzira, Sueca, Gandia, Sagunt, Paterna, Requena, Torrent, Catarroja, Xàtiva i Utiel. Està previst, a més, que enguany s'òbriguen quatre oficines més a Llíria, Carlet, Ontinyent i Picassent.
 

Repartits entre les diferents oficines treballaran 57 professionals especialitzats, dels quals, 27 són lletrats de l'antiga Favide als quals se sumen 14 psicòlegs i 12 treballadors socials de la Generalitat. A aquests 53 treballadors de la Generalitat se sumaran, en les oficines d'Oriola i Sueca, dos treballadors socials que proporcionen, respectivament, els ajuntaments d'aquestes dues ciutats. En l'oficina de Gandia es farà el mateix dos psicòlegs aportats per la corporació de la capital de La Safor. Aquestes incorporacions han sigut possibles gràcies a convenis signats amb la Consellera de Justícia amb els municipis esmentats.
 

La xarxa d'oficines és de gestió cent per cent pública a càrrec de la Generalitat. Entre les novetats que presentá està que amplia els seus horaris respecte al funcionament que es duia a terme fins ara. Les oficines provincials de València i Alacant estaran obertes tots els dies de l'any de dilluns a divendres de 9:00 a 14:00 hores i de 17:00 a 20:00 mentre que els dissabtes, diumenges i festius hi haurà servei de 9:00 a 14:00 hores. En la resta d'oficines el seu horari s'ajusta al dels jutjats de cada localitat per a l'atenció al públic, és a dir, de 9:00 a 14:00 hores, de dilluns a divendres. L'accés als serveis de la Xarxa d'Oficines de la Generalitat d'Assistència a les Víctimes del Delicte es complementa mitjançant la seua pàgina web consultar ací i en el telèfon gratuït 012.
 

Tot el model de la Xarxa d'Oficines de la Generalitat d'Assistència a les Víctimes del Delicte està dissenyat, tal com ha recordat la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, com un servei de caràcter públic i gratuït i que cadascuna de les oficines serà una unitat tècnica i multidisciplinària capaç de centralitzar i facilitar als usuaris els recursos necessaris per a garantir la seua seguretat. La ROGAVD s'ha pensat perquè es brinde a víctimes i testimonis una assistència integral especialitzada al llarg de tot el procediment judicial -i fins i tot amb posterioritat al seu terme- dirigida a evitar la segona victimització dels qui han patit la comissió d'un delicte de qualsevol classe.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.39.133

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.