Diumenge, 16 de Juny del 2024

Actualitzada Divendres, 14 de Juny del 2024 a les 16:19:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 24 de Gener del 2018

28 restaurants participen en el primer ‘Concurs Cassola de Sant Blai

Com convidat especial d'aquesta primera edició, assistirà Paco Franco, organitzador del primer concurs d'arròs rossejat, que es va realitzar fa anys en l'Hotel Lido

Dins del marc de les activitats de “El febrer més llarg”, es troba l'I Concurs de Cassola Ciutat de Torrent, que tindrà lloc el dia 5 de febrer en Salones El Pino. Aquesta competició culinària, organitzada per l'Associació Gastronòmica de la Cassola de Sant Blai, en col·laboració amb Comer a València i l'Ajuntament de Torrent, ha sigut presentada als mitjans de comunicació. Es tracta d'una activitat que continua després de la visita de Torrent en Fitur la setmana passada, on l'associació va cuinar aquest típic plat torrentino. 
 

La convocatòria està dirigida a professionals del món de la restauració. Compta amb la participació de 28 restaurants inscrits, dels quals tres són torrentins, La Rueda, La Plaça i Los Abetos. Entre els participants es troben reconeguts cuiners per la seua trajectòria professional: el xef Amadeo, Campió Internacional de Fideuá de Gandia; el Restaurant Miguel i Juani, Campions del Món de Paella Valenciana; Restaurant Rossinyol, que compta amb vuit premis internacionals de Paella i Fideuá; Casa Graner i Goya Gallery, tots dos guanyadors del Concurs Nacional de Paella de Cullera.

 

Restaurant Avinguda 2.0, primer premi en dues ocasions del concurs de Caça i Bolets de Bocairent; el Restaurant Natzaret de la platja de Puçol; Restaurant Gambrinus i Restaurant Racó de Mitjana, guanyadors del Concurs d'Olla de la Comunitat Valenciana; Restaurant Picantería, amb nombrosos premis de paella i arròs caldós; Restaurant Palace Fesol, restaurant històric de 106 anys i que ha editat “El gran llibre dels arrossos valencians”; RestaurantEvenser Restauració, precursor del concurs d'arròs del señoret; i La Mar Sala, dues vegades premi d'arròs de Señoret Ciutat de Bétera. 
 

També participen altres restaurants guanyadors de diverses edicions de concursos, tant a nivell de Comunitat Autònoma com a Nacionals com Alfábega, DVicio, La Deu, Garriga, Tigran Gastrobar, Restaurant Bon aire, Restaurant Llopis, El racó del Faro, Pilar Restaurant, Juan 23 i Garrofera. El regidor de Recursos i Modernització, Andrés Campos, ha argumentat que la demostració realitzada en Fitur, per part de l'Associació de laCassola, va ser tot un èxit: “Amb la visita en la fira portem un tros de la nostra ciutat, tradicions i teixit associatiu a l'exterior; és el primer pas per a consolidar a Torrent com una ciutat turística, que siga visitada i coneguda per la qualitat de tot allò que oferim”.
 

Com convidat especial d'aquesta primera edició, assistirà Paco Franco, organitzador del primer concurs d'arròs rossejat, que es va realitzar fa anys en l'Hotel Lido. Els cuiners seran dividits en dos torns per a cuinar i mantenir la qualitat del producte final. Els cinc primers finalistes rebran un pergamí emmarcat així com a tots els participants se'ls farà lliurament d'un diploma acreditatiu; a més els tres primers premis rebran una dotació econòmica: primer 1.500€, segon 600€ i tercer 300€.
 

El jurat està format per vuit persones de reconegut prestigi com són: Bernd Knoller, xef del Restaurant Rif i estrella Michelín; Alejandro del Bou, xef del restaurant del mateix nom i estrella Michelín entre els anys 2003 i 2007; Adolfo Cuquerella, xef del restaurant la Granja, el qual és l'únic restaurant espanyol que ofereix en carta 64 arrossos diferents; Jesús Melero, xef del Restaurant Ri-Ra i coordinador del concurs Internacional de Paelles de Sueca; Joan Climent, xef i formador del CdT València; Rafael Marbre, xef i escriptor gastronòmic de reconegut prestigi amb múltiples llibres de gastronomia editats; Emili Piera, periodista i escriptor que ha editat diversos llibres sobre gastronomia tradicional; i per a finalitzar una experta cuinera local representant d'aquest plat tan típic de Torrent. 
 

En representació de l'associació, el cuiner Diego Gallego del Restaurant La Plaza Torrent ha explicat que es tracta d'una iniciativa molt treballada i que es va iniciar fa anys, “a causa que és un plat que representa les nostres tradicions i cultura. Amb la Torre i aquest plat podem arribar a l'altra part del món”. Per la seua banda, Raúl Royo, de Malavesat, ha fet referència al fet que “la cassola es tracta d'un plat típic arrelat a les nostres vides, i pel qual sentim un gran orgull; i aquest és l'objectiu d'aquest concurs: donar a conèixer-ho, no solament a València, sinó en tota Espanya”.
 

Antonio Serrano ha explicat que la primera edició ja és tot un èxit en participació. “Pròximament tenim pensat crear una guia per a informar els noms dels restaurants torrentins que cuinen la Cassola de Sant Blai, perquè la gent puga conèixer tots els llocs on podem degustar aquest extraordinari manjar, que ja es poden trobar en la nostra web: www.cassoladesantblai.com”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.14.145.128

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.