Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 12:15:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 03 de Gener del 2018

Cs Torrent critica l'abandonament de la Lloma del Birlet

Des de Cs Torrent, han perseverat en cerca d'alternatives sobre la seua utilització, no obstant això entenen que s'hauria d'obrir un debat o taula de treball per a consensuar la destinació més òptima, tant si és per a alguna activitat lúdica-mediambiental, com si és per a la seua demolició.


Ha passat ja una dècada des que el govern del PP paralitzara les obres de construcció del Centre de Recursos del Mitjà Natural Serra Perenxisa, "Partida Lloma del Birlet", un projecte gestat l'any 2001 pel PSOE, sent l'actual alcalde Jesús Ros, qui presentara a la Unió Europea el Projecte de recuperació del patrimoni natural de la Serra Perenxisa per a ús social sostenible.

El pressupost inicial del projecte ascendia a 717.352 €, dels quals el 80% serien finançats pels fons FEDER. Contemplava un centre d'interpretació de la naturalesa, una aula de naturalesa i un alberg per a 50 persones, amb l'objecte de fomentar les activitats d'excursionisme, oci i esplai donat el seu enclavament i valor paisatgístic.

Des de l'adquisició dels terrenys en el 2001 fins a l'adjudicació de l'obra a FCC el juliol de 2006, l'activitat administrativa sobre aquest particular és frenètica, informes d'idoneïtat, informes tècnics i d'esmena, estudis geotècnics, requeriments per part de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, incompliments en execució d'obres, concessió de pròrrogues en l'execució, llicències d'obra....., tota una odissea que en arribar els populars a l'alcaldia paralitzen sense cap tipus d'explicació, no tenint constància que hi hagueren responsabilitats a posteriori, i sumint a aquesta *mole de formigó en el més absolut abandó, a la mercé dels amics de l'aliè i l'espoli.

En Cs Torrent, es pregunten, per què aqueixa parcel·la i ubicació?, Només una empresa que optara al concurs?, Per què les obres no van acabar segons contracte el 31/12/2006 i es va concedir una pròrroga?, hi ha possibilitat d'inundació?, Com es va dissenyar un edifici minimalista sense integrar amb l'entorn?, Què es pot dir de la desídia manifesta per PSOE-PP? .... .... Són moltes les qüestions que es plantegen, i poques les respostes, però és obvi que les conclusions són clares i concises, la ubicació no és l'apropiada, donada la possibilitat d'inundació per la proximitat al Barranc de la Horteta, l'edifici trenca amb tota la possible integració en l'entorn natural en el qual es troba, la difícil o quasi nul·la accessibilitat i de reduïdes dimensions de la parcel·la limiten l'espai per a activitats mediambientals, fan que el projecte faraònic de l'època Ros es quede en un vull i no puc.

Ara com ara es pot accedir a l'interior de l'edifici, atès que alguns envans que es van col·locar en el seu moment per a realitzar el tancament han sigut derrocats, així com els blocs de vidre, la gran majoria destrossats, sumat a un interior amb elements perillosos no protegits, com és el buit de l'ascensor, o les terrasses, comporten un risc potencial per a qualsevol que accedisca, especialment adolescents, i per tant una possible responsabilitat per a l'Ajuntament.

Manifesten, que si bé és cert que durant l'etapa de govern del PP, no s'aportaren solucions sumint a l'edifici a un estat catatònic, governa actualment qui va iniciar el projecte i part de l'execució, i haurien de responsabilitzar-se, no mirar cap a un altre costat i escometre amb rigor i valentia la dura realitat, els recorden el refrany: "d'aquelles pólvores aquests llots".

Des de Cs Torrent, han perseverat en cerca d'alternatives sobre la seua utilització, no obstant això entenen que s'hauria d'obrir un debat o taula de treball per a consensuar la destinació més òptima, tant si és per a alguna activitat lúdica-mediambiental, com si és per a la seua demolició.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.141.199.243

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.