Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 03 de Gener del 2018

La carrera més participativa i solidària de Torrent, la Sant Silvestre

2.152 participants van córrer a favor de l’esport inclusiu i solidari. La Sant Silvestre va recaptar més de 4.000 kg d’aliments no peribles que s’han donat al Punt d’Aliments

La ciutat de Torrent destaca com una localitat de referència en l’esport i, cada any, acull més carreres populars i de competició en els seus carrers. L’últim cap de setmana de l’any 2017, Torrent va celebrar la tradicional carrera solidària Sant Silvestre, la més popular de la localitat per nombre de participants de totes les edats, principalment, veïns de Torrent.

Esta cita esportiva, organitzada per la Fundació Esportiva Municipal (FDM) en col·laboració amb el consistori, Caixa Rural Torrent i IDEA’T, va congregar 2.152 participants que van córrer a favor de l’esport inclusiu i la solidaritat.

L’èxit d’esta carrera està en l’esperit festiu que es viu, ja que es celebra al Nadal i els participants corren disfressats juntament amb amics i familiars. El consistori va ajudar a recrear l’ambient nadalenc amb música i instal·lant un canó de neu artificial que va omplir la plaça major de xicotetes volves que semblaven caure del cel.

Com tots els anys, la Sant Silvestre torrentina destaca per ser solidària i inclusiva. Els participants van donar aliments no peribles en el punt de recollida dels dorsals. En total es van arreplegar més de 4.000 kg que ja han sigut donats al Punt d’Aliments de la localitat.

A les 20.30h l’alcalde Jesús Ros va donar el tret d’eixida a la carrera per circuit urbà que té una distància de 3.880 metres. Els participants recorregueren la plaça Major cap a l’avinguda del Vedat, i pegaren la volta en l’avinguda de Genaro Palau fins a arribar a la meta en la plaça Major.

Cal destacar en esta carrera l’assistència de col·lectius i associacions que “engrandixen esta cita ludicoesportiva amb més participació de la ciutat i que a més destaca pel seu vessant inclusiu i solidari” va assenyalar l’alcalde Jesús Ros. Enguany, hi ha participat també el club de running de Casa de la Dona, una iniciativa de l’Àrea d’Igualtat i Esport, que permet potenciar la participació de la dona en estes activitats de forma més competitiva. Les integrants van lluir una samarreta tècnica amb el lema: “CÓRREC, COMPETISC I SÓC DONA”

Com a novetat, en esta edició va col·laborar per primera vegada l’empresa municipal IDEA’T, que va doblar els premis d’edicions anteriors a les millors disfresses. L’entitat entregà, nou xecs per a gastar en establiments de la localitat, per a fomentar el comerç de proximitat.

La regidora d’Esports, Nadia Marín, va donar els trofeus juntament amb la regidora d’Igualtat Encarna Lerma i el regidor de Seguretat Ciutadana, José Antonio Castillejo.

Els guanyadors de la carrera i concurs de disfresses van ser:

Categoria masculina

1. Vicent Cabeza Felip
2. Davoudi Bel Hattas
3. Daniel Román Còria

Categoria femenina

1. Elia Fuentes Albero
2. Carolina Capdevila Bermejo
3. Patricia Alacreu López

Categoria diversitat funcional

1. Antonio Zamora Esparza
2. Carlos López Llorca
3. Ángel Escudero Sáiz

Antonio Zamora Esparza

Categoria diversitat funcional intel·lectual

1. David Arranz Salvador

Concurs de disfresses

Disfressa individual infantil

1. El menjaclosques
2. Chewbacca
3. Spiderman

Disfressa individual adults
1. Star Wars
2. Pare Noel
3. Bob Esponja

Disfressa grupal

1. Els pollets
2. El tren de Nadal
3. Arbres de Nadal

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
35.175.236.44

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.