Torrent tindrà la seua pròpia escola d'idiomes | Periódic local L' Opinió de Torrent

Dimarts, 21 de Agost del 2018

Actualitzada Dimarts, 21 de Agost del 2018 a les 0:14 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 27 de Desembre del 2017

EDUCACIÓ

Torrent tindrà la seua pròpia escola d'idiomes

La capital de l'Horta Sud contava fins ara amb un aulari depenent de l'escola oficial d'idiomes de Quart de Poblet

Torrent tindrà la seua pròpia escola oficial d'idiomes independent. Fins ara la capital de l'Horta Sud comptava amb un aulari depenent de Quart de Poblet. El conseller d'Educació, Recerca, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat del secretari autonòmic d'Educació i Recerca, Miquel Soler, i el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, ha presentat el nou mapa d'escoles oficials d'idiomes. 

 

Marzà ha explicat que "seguint l'aposta del govern del Botànic per a incentivar l'aprenentatge d'idiomes, hem ampliat i reestructurat la xarxa d'escoles oficials d'idiomes segons criteris poblacionals i d'impacte socioeconòmic, coherents amb les necessitats de cada part del nostre territori, comarca a comarca», i ha afegit que, "per tant, ampliem l'oferta de places i acostem l'ensenyament d'idiomes a la ciutadania".
 

El nou mapa comprèn la creació de set noves escoles oficials d'idiomes. Algunes d'elles eren seccions i unes altres són de nova creació. "Les antigues seccions ara passen a ser EOI amb autonomia pròpia de funcionament i açò afavorirà molt a l'alumnat perquè evitarà molta burocràcia del passat", ha comentat el secretari autonòmic, Miquel Soler. Ara és l'Ajuntament de Torrent qui ha de cercar un nou espai on impartir el pròxim curs ja que les aules situades en l'edifici de Montecarlo ja no tindran capacitat suficient per a albergar l'escola.

 

Actualment l'aulari de Torrent comptava amb 800 alumnes i amb l'arribada de l'Escola Oficial d'Idiomes augmentarà el nombre de places i s'impartiran classes també al matí i no solament a la vesprada com fins ara. A més comportarà un augment del personal docent. L'alcalde, Jesús Ros, ha barrejat la possibilitat de traslladar a l'escola a l'edifici del carrer Sant Cayetano, ja acabat i tancat a l'espera de donar-li ús. Ros ha aprofitat la notícia per a criticar al PP, acusant-los de "demagogs" i recorda que "nosaltres criticarem no que tinguera dues escoles d'idiomes, sinó que no se sabia que hi havia dos edificis".

 

Ros assenyala que "ningú recorda en conselleria que ningú fóra personalment a parlar per a demanar l'escola oficial d'idiomes, solament s'enviaven cartes i correus. Hem tingut prudència, anava a ser una escola de formació, però hem tingut paciència i ha quallat. Nosaltres hem gestionat de forma seriosa, hem treballat per a tenir la millor opció". L'alcalde ha recordat que l'edifici de Sant Cayetano va tindre una inversió de vora un milió d'euros. 

Comentari

Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.224.108.238

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat
Vaig oblidar la meua contrasenya

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.