Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Divendres, 22 de Desembre del 2017
MEDI AMBIENT

Torrent engega la campanya “Tenim raons de pes”

La iniciativa té com a objectiu conscienciar a la ciutadania sobre la importància del reciclat d'envasos de vidre, especialment durant les festes de Nadal

L'ajuntament de Torrent i l'empresa Ecovidrio, ha engegat, durant les Festes de Nadal, la campanya de sensibilització “Tenim Raons de pes”, que promou el reciclatge de vidre entre tots els ciutadans. La iniciativa, que es desenvoluparà entre el 22 de desembre i el 6 de gener, convida a tota la ciutadania i visitants de la ciutat a reciclar els residus d'envasos de vidre durant aquests dies, ja que són dates amb un augment significatiu en la generació de residus i especialment d'alt consum de productes envasats en vidre.
 

Per al desenvolupament de la campanya, Ecovidrio col·locarà en la Plaça dels Corts Valencianes un contenidor lluminós, decorat amb la imatge de la campanya, en el qual quedarà plasmat a manera d'infografia com contribuïm tots els ciutadans, amb el gest de reciclar envasos de vidre, en la preservació del medi ambient. A més, es col·locaran distribuïts per la ciutat tres contenidors més, situats en la plaça Unió Musical, avinguda al Vedat, nº 130 i plaça Major. Aquests contenidors contenen la imatge de campanya, en els quals es podran llegir diferents missatges sobre el reciclat de vidre i la preservació del Medi ambient. 
 

Acompanyant a aquests contenidors, un informador realitzarà campanya de sensibilització entre els vianants, mostrant els beneficis que el reciclat dels envasos de vidre té per al medi ambient. A més, repartiranmarcapáginas amb la imatge de campanya i els missatges sostenibles, perquè la difusió d'aquests missatges siga major i queden perpetus en moltes llars. 
 

Dades de reciclat de vidre a Torrent
Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2016, els ciutadans de Torrent van reciclar un total de 581.695 quilograms d'envasos de vidre. Açò suposa que cadatorrentino i torrentina va reciclar una mitjana de 7,2 quilograms de vidre. Respecte a la taxa de contenerización, Torrent se situa amb una mitjana de 269 habitants per contenidor, explicant en l'actualitat amb un total de 300 iglúes per als residus d'envasos de vidre instal·lats en el municipi.

 

Beneficis mediambientals del reciclat de vidre
El vidre que es diposita en els contenidors es recicla al 100% i s'utilitza per a la fabricació de nous envasos, de forma indefinida i sense perdre les propietats originals. D'igual manera s'evita el creixement dels abocadors. Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar calcín – vidre reciclat – en la fabricació de nous envasos s'evita l'extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l'erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn. A més, es minimitza l'emissió de CO2 en el procés de fabricació i s'estalvia energia. 
 

Sobre Ecovidrio
Ecovidrio és l'entitat sense ànim de lucre, encarregada de la gestió del reciclat dels residus d'envasos de vidre a Espanya, des de 1998. La companyia s'encarrega de gestionar íntegrament la cadena de reciclat: iniciatives de sensibilització, recollida selectiva, transport i tractament de residus d'envasos de vidre i la seua posterior comercialització. 

 

Ecovidrio proporciona un servei públic i universal per al ciutadà i posa a la disposició de les companyies que envasen els seus productes en vidre un model de gestió eficaç i eficient, tant des de la perspectiva ambiental com a econòmica. En l'actualitat, un total de 8.000 companyiesenvasadoras fan possible, a través de la seua aportació, el sistema de reciclat. Els sectors integrats en Ecovidrio representen més del 3% del PIB espanyol i comercialitzen el 99% dels envasos de vidre

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.12.162.179

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.