Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 20 de Desembre del 2017

“Art amb Planells”, l'art de pintar amb la boca

La vocació de l'artista, Francisco Javier Planells, va nàixer en les aules de l'Encarnació. L'exposició es pot visitar fins al dia 15 de gener en la Casa de la Dóna

Dilluns passat a la vesprada, la Casa de la Dona va acollir la inauguració de l'exposició de pintura “Art amb Planells”, de l'artista Francisco Javier Planells. Una mostra de més de 20 obres, complementades amb fotografies de l'artista durant el procés creatiu que van acompanyades per textos explicatius. 

Francisco té una paràlisi cerebral hipertònica que afecta al sistema nerviós i el llenguatge parlat, però açò no li ha impedit poder desenvolupar una de les seues grans passions: el llenguatge artístic mitjançant la pintura. 

El pintor va afirmar en la inauguració que la seua vocació artística naix en l'escola de l'Encarnació. En les aules del centre comença a dibuixar i pintar amb la seua mà esquerra però, als 14 anys, a causa del bloqueig dels moviments, pansa a utilitzar la boca per a seguir pintant. La seua vocació i esperit de superació li ha portat a realitzar exhibicions i activitats de pintura amb la boca a escolars de la ciutat, com per exemple, en el col·legi públic El Molí, on va demostrar que no hi ha barreres per a complir somnis i practicar el que més ens agrada. 

Francisco Javier forma part de l'Associació d'Artistes Pintors amb la boca i amb el peu de Liechtenstein, gràcies a la seua col·laboració amb Auxilia-València i, a més, ha realitzat exposicions de caràcter internacional, arribant alguna de les seues obres fins a la gran ciutat de Nova York.

L'exposició “Art amb Planells” que s'ha instal·lat en la primera planta de Casa de la Dóna es pot visitar fins a dilluns que ve dia 15 de gener.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.206.14.46

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.