El Voluntariat Ambiental Torrent Verd visita el Parc Natural del Desert dels Palmes | Periódic local L' Opinió de Torrent

Dimarts, 21 de Agost del 2018

Actualitzada Dimarts, 21 de Agost del 2018 a les 0:14 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimarts, 19 de Desembre del 2017

MEDI AMBIENT

El Voluntariat Ambiental Torrent Verd visita el Parc Natural del Desert dels Palmes

Durant el diumenge al matí la programació va continuar per als voluntaris i voluntàries mitjançant una activitat de substitució dels paranys en contra del Tomicus

El Voluntariat Ambiental Torrent Verd ha realitzat dues activitats. D'una banda, una lúdica com és la visita a un dels parcs naturals de la Comunitat Valenciana, i una altra pròpia de la conservació i millora dels espais naturals de Torrent. El dissabte, la jornada es va iniciar amb l'eixida al Parc Natural del Desert dels Palmes(Castelló). Els assistents van visitar el Centre de Interpretació del parc i van realitzar una ruta per la zona, a més de pujar al Bec Bartolo. La localització geogràfica i les 3.200 hectàrees d'aquest parc, ho converteixen en un lloc especial, per a gaudir de les riqueses històriques, naturals i paisatgístiques “que conviden a contemplar el paisatge, caminar i gaudir dels valors d'aquest espai natural”, ha assenyalat la regidora de Medi ambient, InmaAmat, qui va participar d'aquesta activitat. 
 

Després de la visita al Centre, els voluntaris van pujar fins al cim de Bec Bartolo i la Creu del Bartolo, un monument alçat a 690 metres sobre el nivell del mar. A més, aquest espai natural té una sèrie de ruïnes i construccions de notable interès, com el castell de Miravet, el castell de Montornés, el Castillo Vell, i l'ermita de les Santes i la Magdalena. 
 

D'igual manera, els voluntaris van continuar amb la programació emmarcada entre les nombroses accions encaminades a la protecció, divulgació i conservació de l'entorn natural de Torrent, com va ser la substitució delsatrayentes en els paranys contra el Tomicus en el bosc del Vedat. Durant els últims anys, els voluntaris s'han encarregat del gran treball de instal·lació dels paranys i la substitució delsatrayentes. A partir del pròxim any, aquesta tasca la realitzarà  l'Ajuntament de Torrent a través del nou contracte de manteniment de zones forestals.

Comentari

Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.224.108.238

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat
Vaig oblidar la meua contrasenya

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.