Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 13 de Desembre del 2017

Un espectacle de “mappings” tancarà la Cavalcada de Reis

L'Ajuntament ha col·locat una pantalla gegant que estarà habilitada en la façana de l'edifici consistorial durant tot el mes de desembre amb un cost de 2.000 euros en règim de lloguer

A les portes de les festes nadalenques la delegació de festes ultima els preparatius per a la gran nit del 5 de gener. La Cavalcada dels reis Mags és sens dubte l'esdeveniment més esperat pels més xicotets. Enguany el recorregut torna a començar en la Plaça de la Llibertat i finalitzarà a la meitat del carrer de Ramón y Cajal amb un espectacle de "mappings". Una història “màgica” realitzada amb la tècnica de mappings que serà projectada sobre una reproducció a grandària real de la façana de la Casa de la Cultura, antic Ajuntament, que servirà d'escenari per a l'aparició i salutacions de les seues Majestats d'Orient.

 

Allí rebran la clau de la ciutat mans de l'alcalde Jesús Ros i baix la balconada del qual els Reis rebran a tots els xiquets que vulguen acostar-se fins a ells abans d'anar al llit en una nit tan especial. En la cavalcada participaran més de 600 persones, entre ells els representants del teixit associatiu de la ciutat, col·lectius festius, tradicionals, veïnals, culturals i esportius: Falleres Majors i les seues respectives corts d'honor, representants de Moros i Cristians, Setmana Santa, cases regionals, equips de gimnàstica ITVECA i Club Torrent, Torrent CF, Club de Tennis Torrent, membres dels playbacks fallers, KangooTorrent, Hortaclàssics, Cercle Catòlic, Va unir Musical de Torrent i Club La Rabosa Moters. Un any més l'Ajuntament repartirà 7.000 "mesures" de de cartó perquè els més xicotets puguen arreplegar els caramels i gominolas que llancen Les seues Majestats que arribaran enguany en tres autobusos. La delegació invertirà 40.000 euros en la cavalcada d'enguany igual que va fer en 2016. 
 

 

Pantalla gegant de 2.000 euros
Des de principis de mes l'Ajuntament ha col·locat una pantalla geganta de leds que estarà activa durant el mes de desembre. Aquesta pantalla té un cost de 2.000 euros mensuals en règim de lloguer però des de l'Ajuntament s'estan plantejat adquirir-la ja que està "llogada amb opció a compra". La pantalla, col·locada en el centre de l'edifici consistorial s'utilitzarà, durant aquest mes, per a anunciar l'agenda d'activitats amb motiu de les festes nadalenques. "En un futur, si finalment s'adquireix la utilitzarem com un element més d'informació", ha aclarit el portaveu socialista, Andrés Campos. "Ara cada dia commemoratiu col·loquem una pancarta el que suposa al llarg de l'any un desemborsament econòmic, si finalment adquirim aquesta pantalla podrem estalviar-nos aqueixos diners i podrem utilitzar-la per a un altre tipus de temes com alertes meteorològiques, esdeveniments importants, etc..."

 

Activitats infantils
Els més xicotets gaudiran d'unes vacances nadalenques de pel·lícula en el  “Cinema familiar per a Nadal”. La sala de Cinema CAM obri les portes cada diumenge al matí per a emetre una programació de pel·lícules, tant en valencià com en castellà, com Zootròpolis,Carlitos i Snoopy o Atrapa la bandera, entre unes altres. D'igual manera, a partir del dia 24 de desembre, en la carpa instal·lada al costat de la Torre, la programació infantil estarà repleta de jocs, animació i teatre. També podran gaudir de la Fira d'atraccions, que com a novetat enguany, canvia d'emplaçament i se situarà enfront del Centre Comercial Les Américas des del dia 15 de desembre al 14 de gener.

 

Esport i solidaritat
D'altra banda, l'esport estarà present enguany amb la carrera Sant Silvestre; una competició solidària que ja s'ha convertit en una cita clau en el calendari nadalenc torrentino i que se celebrarà el dia 29 de desembre. Cada any se sumen més participants que, disfressats de manera molt original, corren en benefici del Punt d'Aliments. 
 

Campanadas i any nou
L'any començarà amb una gran festa, com ja és tradició, en la plaça de l'Església, on lescampanadas de l'Església Arciprestal marcaran l'inici d'any nou i acomiadaran el 2017. Més tard, la celebració continuarà al compàs de la bona música en una carpa instal·lada al voltant de la Torre, organitzada per la Federació de Moros i Cristians.  
 

Premis i campanyes
L'ajuntament, a través de l'empresa municipal Idea’t, ha dissenyat una campanya per a fomentar el comerç local en dates tan assenyalades com a nadal i premiar a la ciutadania per les seues compres. En total són 77 comerços els que s'han adherit a la iniciativa “La sort t’espera als comerços de Torrent”; la qual està dividida en dues fases: en la primera se sortejaran 23 premis d'entre 100€ i 300€ i en la segona 12 premis amb descomptes per als comerços participants.
 

A aquesta campanya se sumisca l'organitzada per l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià: “PerNadal i Reis, menja trenca i tortell”, que fomenta entre la població el lèxic nadalenc en valencià. A més, el trenet de nadal recorrerà els carrers per a ajudar al fet que la gent arribe als comerços del municipi per a realitzar les seues compres nadalenques de manera més còmoda.
 

Música i teatre. Nadals de Teatre
Les arts escèniques prendran el Auditori  La bella durmiente, Carol&Christmas i Hi ha alguna cosa més avorrida que una princesa rosa? i elConcert de Cap d’Any, són solament una mostra de les ofertes d'oci cultural que des de l'Ajuntament es programen en el AUDITORI.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.88.16.192

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.