Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 11 de Desembre del 2017

Torrent abandera l'esport lliure de discriminació 

Les jornades ha acollit un programa replet d'activitats que fomenten la igualtat i la normalització de les persones que pateixen el VIH  

Aquest cap de setmana, les instal·lacions esportives del Parc Central han acollit les II Jornades d'Esport lliure de discriminació, organitzades per Club Samarucs, Club Natació Barracudas, el Club Alquímia i en col·laboració amb l'ajuntament de Torrent. Una cita que la ciutat acull per segon any consecutiu i que va reunir a col·lectius i associacions involucrades en la lluita contra la discriminació en l'esport i que fomenten la normalització de les persones que pateixen el VIH. 


En la inauguració, que va tenir lloc el dissabte al matí, va participar l'associació ADISTO, amb una exhibició de ball. En aquest acte van estar presents l'alcalde Jesús Ros, la regidora d'Igualtat, Encarna Lerma Va besar i diferents membres de l'equip de govern. El programa ha estat format per exhibicions de natació sincronitzada, Kangoo, a més de xarrades informatives dedicades a la serofobia, el masclisme, LGTBIfobia i la discriminació en l'esport. “Des de l'ajuntament fomentem i treballem a realitzar activitats a favor de la igualtat i que lluiten contra la discriminació, no solament en l'esport sinó en tots els àmbits”, ha assenyalat l'alcalde. 


Entre les activitats ha destacat, pel seu èxit de participació i acolliment, el Torneig “Taronja Splash”; una competició dirigida a un ampli públic i que destaca per tractar-se d'una activitat oberta a tots i on no es discrimina a ningú per raó de sexe o edat. 


D'igual manera s'ha pogut gaudir de diverses activitats com les classes de natació sincronitzada masculina. A més, han participat un gran nombre de col·lectius i associacions com: el Club Esgrimisca; ASIDIT, per a fomentar l'esport adaptat; o l'associació Iguals de l'Horta Sud. I com no podia ser d'una altra manera, a les jornades es van sumar diferents esportistes de reconeixement, com la torrentina Lydia Ramos, millor esportista del 2017. 
Un dels objectius d'aquesta iniciativa és conscienciar a la gent i normalitzar la situació de les persones que pateixen el VIH, a més de lluitar en contra de la discriminació en l'àmbit esportiu. Per aquest motiu, es va disposar de taules informatives en el hall del Parc Central, per a informar als i les assistents sobre el tema.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
35.175.174.36

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.