Dijous, 18 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Divendres, 01 de Desembre del 2017

Torrent engega el projecte INICIACTIVA’T per a joves

Els joves de Torrent tenen ara una oportunitat més per a incrementar les seues possibilitats d'accedir al mercat laboral. El consistori inicia aquest projecte amb un pressupost de 440.615 €

Després de la resolució de les convocatòries en el mes de juliol del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil (POEJ), Torrent ha sigut una de les ciutats beneficiàries de subvencions del Fons Social Europeu per a fomentar l'Ocupació Juvenil. La subvenció que ascendeix a 404.881,12€ es destinarà a implementar aquest projecte denominat INICIACTIVA’T; la diferència fins a aconseguir el pressupost total del projecte serà a càrrec de l'Ajuntament. El programa pretén formar a 90 joves, menors de 30 anys i inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, perquè obtinguen una major qualificació professional que els permeta tenir més possibilitats d'inserir-se en el mercat laboral actual. 
 

INICIACTIVA’T és una oportunitat per a accedir al mercat laboral però també al sistema educatiu, ja que el projecte contempla en quatre dels seus itineraris formatius la formació bàsica obligatòria per a presentar-se a proves per a l'obtenció del títol de Graduat en I.S.O. Els joves que no posseeixen aquesta titulació bàsica tenen ara una possibilitat més: triar l'accés al mercat laboral o reenganxar-se al sistema educatiu. També es contemplen itineraris per a persones amb el Graduat d'ESO però que volen major nivell d'especialització professional.

 

El projecte explica, per tant, amb un total de sis itineraris formatius adaptats a les seues necessitats on rebran formació transversal (idiomes, informàtica, habilitats socials, medi ambient, igualtat d'oportunitats) i formació específica, en concret Certificats de Professionalitat de diversos sectors amb demanda d'ocupació. Amb aquest projecte “tenim l'oportunitat de facilitar als joves l'accés al mercat laboral, oferint-los un nivell mínim de formació adaptat a les necessitats del mercat per a incorporar-se a aquest amb garanties”, afirma el regidor de Modernització i Gestió de Recursos, Andrés Campos. 

INICIACTIVA’T també destaca per la realització de pràctiques en empreses, on els joves coneixeran l'àmbit real i l'experiència del qual consolida l'aprenentatge teòric. Per tant, aquest projecte vincula al sector empresarial amb els joves de la ciutat: les empreses necessiten personal format i ara tenen l'oportunitat de participar en açò. Des d'IDEA’T, empresa pública municipal, s'està proporcionant tota la informació del projecte a les i els joves interessats en el mateix.En aquest projecte en concret es treballa amb 6 itineraris diferents en sectors demandats en l'últim any són els següents:

Logística: activitats auxiliars de magatzem.
Cuina: operacions bàsiques de cuina.
Neteja viària: neteges d'espais oberts i instal·lacions industrials.
Serveis de neteja: neteja de superfícies i mobiliaris en edificis i locals.
Hostaleria: serveis de bar i cafeteria.
Desenvolupe webs: confecció i publicacions de pàgines Web. En finalitzar els itineraris, els joves participants estaran en disposició d'obtenir el Certificat de Professionalitat corresponent.
 

Segona edició de INICIACTIVA`T 

Una segona edició del projecte INICIACTIVA’Tseria possible. En el mes d'Octubre, elAjuntament de Torrent va presentar un segon projecte per a la pròxima convocatòria del Programa Operatiu d'Ocupació Jove. L'objectiu és “donar continuïtat a aquest tipus de projectes que activen i impulsen l'ocupació juvenil de la nostra ciutat”, assenyala el regidor Andrés Campos. Amb un pressupost de 374.389,64 € s'ha sol·licitat un INICIACTIVA’T 2 amb la novetat d'incloure itineraris de major nivell formatiu per a facilitar l'accés al mercat laboral als joves amb formació que no tenen experiència laboral.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.138.102.178

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.