Dissabte, 28 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 27 de Setembre del 2024 a les 19:16:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 20 de novembre del 2017
MEDI AMBIENT

Les àrees recreatives del Vedat augmenten la seguretat per a prevenir incendis forestals i actes vandàlics

Una càmera de videovigilancia, el sistema abatible de reixes instal·lat en els paelleros, el barrat fusta de les àrees i la millora del mobiliari són algunes de les millores que s'estan duent a terme

L'Ajuntament de Torrent està realitzant diferents actuacions en les àrees recreatives de la Marxadella i la Canyada del Conill amb el propòsit d'augmentar la seguretat d'ambdues instal·lacions, així com per a acabar amb possibles actes vandàlics. Amb un pressupost de 35.000 euros s'estan realitzant diferents treballs de millora en ambdues zones naturals i d'esbarjo, entre les quals destaca el tancament i clos completa de les àrees per a major seguretat, així com separar la zona pública de la privada. L'àrea recreativa de la Canyada del Conill s'ha delimitat un clos de fusta de 380 metres lineals i 250 en la Marxadella.
 

Una altra de les mesures i novetats és la instal·lació d'una càmera de seguretat a la Canyada del Conill, que complirà una doble funcionalitat: d'una banda, s'utilitzarà com a dispositiu de videovigilancia, per a evitar actes de vandalisme i la deterioració de les instal·lacions municipals existents, especialment en la caseta-refugie; d'altra banda, "servirà de suport a la resta de càmeres i equips instal·lats dins de la zona del Vedat per a la protecció enfront d'incendis forestals, en el marc del sistema Senticnel", ha destacat la regidora de Medi ambient, Inma Amat.
 

La càmera s'ha instal·lat sobre un pal-bàcul a una altura de 9 metres, amb visió de 360º en horitzontal i disposarà de visió nocturna. Comptarà amb accionament i control remot a posicions. A més, es desenvoluparà un sistema de control automàtic de manera que la càmera emeta algun senyal d'alarma a les autoritats competents si es detecta algun moviment en la zona de control que es definisca al voltant del refugi.
 

Complementant aquestes actuacions, es renovarà i incrementarà part del mobiliari de bancades i taules, així com finalitzarà la instal·lació del sistema de tancament dels paelleros de l'àrea de la Marxadella, de la mateixa manera que es va dur a terme fa uns dies en l'àrea recreativa de la Canyada del Conill, on s'han instal·lat unes portes-reixes abatibles de seguretat per a permetre tancar els paelleros en els moments en els quals es declare el nivell de preemergencia 3 de risc d'incendi. D'aquesta forma des de la Delegació de Medi ambient es pretén aconseguir prevenir el perill davant un possible incendi i assegurar que no es fa ús de les zones de foc de les àrees en dies d'alerta extrema.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.12.162.37

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.