Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 12:15:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 13 de novembre del 2017

Els xiquets i xiquetes de Torrent participen en el Fòrum Corts Valencianes - UNICEF

16 alumnes i alumnes de 5è de Primària del col·legi Sant Joan Baptista han acudit a tal trobada representant als nous candidats i candidates a formar part del Consell de Xiquets i Xiquetes de Torrent

El dimarts 7 de novembre, Torrent va participar en el Fòrum Corts Valencianes - UNICEF Comunitat Valenciana que es va celebrar en Les Corts Valencianes. Enguany és la primera vegada que es convida a participar als xiquets i xiquetes integrants de les estructures de participació infantil dels 6 municipis valencians reconeguts amb el segell de Ciutat Amiga de la Infància d'UNICEF.

En aquesta edició del Fòrum Infància, 16 alumnes i alumnes de 5è de Primària del col·legi Sant Joan Baptista han acudit a tal trobada representant als nous candidats i candidates a formar part del Consell de Xiquets i Xiquetes de Torrent, ja que enguany hi ha eleccions per a aquests càrrecs, pels quals tot xiquet i tota xiqueta de 5é de Primària potser qui represente, per votació, a les seues companyes i companys de col·legi. En el Fòrum, 10 xiques i 6 xics de Torrent, van ocupar 16 escons de l'hemicicle de les Corts, van expressar en un manifest l'interès que tots els xiquets i xiquetes tenen per participar i fer-se sentir, perquè la seua opinió es tinga en compte en les decisions que prenen els governants, sobretot aquells que tenen més a prop, com són els de les seues pròpies ciutat i Comunitat Autònoma.

La regidora de Drets Personals, Encarna Lerma , ha assenyalat que "aprofitant que pròximament el parlament valencià haurà d'iniciar la tramitació de la nova Llei d'Infància i Adolescència, la veu dels consellers infantils de les Ciutats Amigues de la Infància han parlat sobre aquesta important temàtica, que a Torrent ja va començar a tractar, durant el curs passat pels xiquets i xiquetes consellers que formaven part del Consell Municipal de Xiquets i Xiquetes de Torrent".

L'acte que es va iniciar a les 12 h, va tenir una durada d'hora i mitja, va començar amb unes paraules de benvinguda d'Enric Morera, President de les Corts Valencianes, i amb presentació dels membres de la Taula de les Corts Valencianes. Els representants dels consells d'infància presents van llegir els seus manifestos i les seues quatre propostes a la Llei d'Infància i Adolescència. Per a finalitzar, Jorge Cardona, president d'UNICEF Com. Valenciana i el President dels Corts, van fer lliurament de Diplomes als Consells Municipals Infantils.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.88.249

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.