Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dijous, 09 de novembre del 2017

El Voluntariat pel Valencià enceta una nova edició a Torrent

Ahir a la vesprada va tindre lloc l’acte d’inici de la nova edició del Voluntariat pel Valencià de Torrent. Este programa posa en contacte persones que volen aprendre o millorar el valencià oral amb persones valencianoparlants amb l’objectiu de promoure l’ús social de la llengua així com facilitar la integració social dels nouvinguts.

Esta iniciativa, que enguany acull la 13a edició, està organitzada a Torrent per l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià del consistori, que participa en este programa de Voluntariat lingüístic impulsat per Escola Valenciana. Torrent participa activament en el Voluntariat des de l’inici d’esta inciativa, l’any 2004, i des d’aleshores posa en contacte desenes i desenes de parelles lingüístiques cada any. En esta nova edició s’han creat un total de 30 parelles lingüístiques i algun grup lingüístic que integra més gent.

 

Els participants es reuniren a l’andana del Museu Comarcal de l’Horta Sud per a encetar esta edició i assistir a l’actuació de la contacontes, Almudena Francés, qui contà rondalles i històries extretes de la tradició oral que va arreplegant pel territori valencià i que van delectar les persones assistents.

 

A l’acte, organitzat per l'Oficina va assistir la regidora de Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, i representants d'Escola Valenciana, i es va repartir el material de suport per a aprenents i voluntaris.

 

Esta 13a edició, que en el 2018 coincidirà amb la celebració de la Trobada d’Escoles en Valencià a Torrent, és “un bon moment per a aprendre la nostra llengua de una forma lúdica i, fomentar així, el seu ús social per a mantindre-la ben viva”, indica la regidora, Patricia Saéz.

El Voluntariat és un programa que està obert tot l’any, qualsevol persona interessada a aprendre a parlar valencià o a dedicar part del seu temps a ensenyar a parlar valencià, pot apuntar-s’hi acudint a l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià o enviant un missatge a usvalencia@torrent.es

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.144.233.198

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.