Dimecres, 19 de Setembre del 2018

Actualitzada Dimarts, 18 de Setembre del 2018 a les 23:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dijous, 09 de novembre del 2017

Sant Valerià convertirà Torrent en un parc d'atraccions en la seua falla gran i tractarà el tema de l'aigua en la infantil

La comissió de Torrent va presentar els seus projectes per a les falles de 2018, sota el lema "Torrentyland", d'Oscar Garcia i "L'aigua és vida", signat per Paco Martínez

La Falla Sant Valerià ha desvetlat el seu secret millor guardat, els monuments que podrem el 15 de març en el carrer, amb el segell de la crítica local en el major i un disseny didàctic sobre la ciutat en l'infantil. Per a 2018 la comissió de l'eixample aposta per convertir la capital l'Horta Sud en un parc d'atraccions, on la crítica local serà el plat fort. Els representants de la comissió, Ana M. García, Miguel Ángel Atienza i Lluis Berto, es van encarregar de desvetlar els esbossos per a aquest exercici.

Per a açò, compta amb la confiança de l'artista torrentí, Oscar García, encarregat de donar forma a "Torrentyland". Torrent es transforma en un gran parc d'atraccions: molt bonic per fora, però tot de mentida. Els polítics locals es convertiran en els personatges de fantasia dels parcs d'atraccions i ens convidaran a pujar-se a les seues atraccions per a convèncer-nos: traïcions polítiques, enredos i trames de plena actualitat local. Així doncs, Sant Valerià renova a Oscar García com a artista faller gran, amb el qual ha aconseguit diversos primers premis en secció primera (com l'any passat) i d'Enginy i Gracia, així com 6 primers premis consecutius de crítica local de la ciutat o el que atorga el grup municipal de Compromís a la millor crítica política de la ciutat. Sant Valerià s'ha convertit en el màxim referent en aquest àmbit: l'actualitat, el sarcasme i la sàtira s'han convertit en un reclam per a centenars de veïns que s'acosten a veure el monument.

Per la seua banda l'artista de Borriana, Paco Martínez Heredia, plantarà per segona vegada en la demarcació i ho farà amb una aposta mediambiental i plena de color. "L'Aigua és vida" explica la història del cicle integral de l'aigua en els seus estats líquid, sòlid i gasós amb un missatge didàctic per a cuidar el planeta i estalviar aigua davant la sequera que s'aveïna. La falla també farà referència als espais de Torrent i del seu terme municipal on l'aigua és protagonista.

Comentari

Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.158.199.217

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat
Vaig oblidar la meua contrasenya

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.