Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Divendres, 03 de novembre del 2017
PILOTA

Torrent acull el II Torneig de Pilota Valenciana

Aquest torneig organitzat per les Juntes Locals Falleres de 10 localitats valencianes arriba a Torrent després de celebrar la primera edició a Carlet l'any passat

El proper 11 de novembre Torrent acullirá el II Torneig de Pilota Valenciana, modalitat de Galotxa, organitzat per les Juntes Locals de nou localitats valencianes i de Junta Central Fallera. En l'acte de presentació ha estat present l'alcalde, Jesús Ros, el delegat de Falles, Alfred Costa, la delegada d'Esports, Nadia Marín i Montes Català i Ferran Martinez, representants de Junta Central Fallera. L'any 2016, la final es va disputar a Carlet, la qual cosa ha contribuït a revitalitzar eixa instal·lació en eixe municipi, segons han defés hui des de Junta Central Fallera, al mateix temps que han assegurat que a Torrent "també serà un èxit". 

 

Alfred Costa ha defés que, seguint el compromís de Torrent amb la declaració de la Unesco de les Falles com a patrimoni de la Humanitat i atés que "la pilota està en el nostre ADN", la capital de l'Horta Sud ha volgut estar des del primer moment en esta competició. Per la seua part, Montes Català ha defés que, a més de potenciar l'esport autòcton, Faller de Vaqueta pretén complir l'eslògan "Junts Molen Més".

 

Finalment,el representant de Torrent Ferran Martínez, ha explicat que la JCF pretén compartir amb els municipis "tot allò que ens unix" més enllà de l'estrictament festiu, en relació al teatre, la pilota o els playbacks, entre altres. En la competició participaran equips de les Juntes Locals Falleres i de la capital, així com una representació de dos pobles que no té esta estructura però practiquen la 'pilota', com són Godelleta i Vilamarxant. També ha agaït el treball de la comissió de Sant Roc que organitza cada any des de fa 39, el campionat faller de galotxa més antic de la Comunitat i que enguany celebra els eu 50 aniversari. Les finals es disputaran a Torrent el dia 11 de novembre a partir de les 9,30 hores. La presentació de tots els equips es realitzarà el divendre 3 de novembre en la sala EMAT de l'edifici Metro, que actualment acull una exposició de la història de la festa. 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.203.219.117

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.