Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 12:15:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dijous, 26 de Octubre del 2017
MEDIO AMBIENTE

Torrent es prepara per a celebrar el Mes del Medi ambient

Els xiquets i xiquetes aprendran, de manera divertida i amena, la importància que té realitzar aquesta senzilla i necessària pràctica, tant en els seus col·legis com en les seues pròpies cases, i també com s'han de separar els residus per a fer un correcte reciclatge. A més, el cinema també estarà present en els centres amb la projecció de la pel·lícula Una veritat molt incòmoda

L'Ajuntament de Torrent, a través de l'àrea de Desenvolupament Sostenible, ha preparat una programació molt variada per a celebrar el mes del Medi ambient. Des del dia 1 al 30 de novembre, es duran a terme activitats com a xarrades, itineraris ambientals, tallers i moltes més; per a conscienciar de la importància del respecte cap a l'entorn ambiental i la defensa dels paratges naturals. La programació compta amb unes activitats específiques en els centres escolars, on el protagonista és el reciclatge. Els xiquets i xiquetes aprendran, de manera divertida i amena, la importància que té realitzar aquesta senzilla i necessària pràctica, tant en els seus col·legis com en les seues pròpies cases, i també com s'han de separar els residus per a fer un correcte reciclatge. A més, el cinema també estarà present en els centres amb la projecció de la pel·lícula Una veritat molt incòmoda. Ara o mai. 
 

D'altra banda, les associacions torrentinastambé participen en el mes del Medi ambient, ja que s'han preparat uns tallers on es debatrà sobre els contenidors de residus, o mitjançant jocs, s'aprendrà informació sobre més de 40 residus. La regidora de Desenvolupament Sostenible, Inma Amat, ha destacat la importància de desenvolupar la participació de tota la ciutadania i de totes les edats en la millora del medi ambient; per açò s'han preparat activitats amb les quals es pretén “donar a conèixer el patrimoni natural de Torrent, fomentar el respecte cap al nostre entorn, i sobretot fomentar la realització de bones pràctiques ambientals, com per exemple el reciclatge”. 

 

A més, la programació ambiental es completa amb una activitat de reforestació iapadrinamiento d'arbres en el Vedat, el 18 de novembre, en la qual es plantaran arbres i, mitjançant una indicació en una fusta, se senyalitzarà el nom de la persona que ho apadrina i que s'encarregarà de cuidar-ho a partir d'aqueix moment.  Per a conèixer amb més detall l'entorn, es realitzaran diverses excursions i rutes com la del Reg Mil·lenari, diumenge 5; la de la pedrera restaurada de Figueroles de Domenyo, dissabte 11; o l'excursió nocturna la Serra Perenxisa, divendres 4. Una altra de les activitats que es van a realitzar són els tallers en les places i en el Hort deTrénor. Tots els dimecres a partir de les 17.30 h a 18.45 h, diverses places de Torrent acolliran tallers, jocs i actuacions teatrals per a fomentar entre els xiquets i xiquetes el respecte cap al medi ambient i visualitzar la importància de participar en la neteja del municipi. Les activitats estan orientades a les famílies i als seus fills i filles, i comptaran amb la presència i supervisió de tècnics especialitzats. Els diumenges al matí, també es podrà gaudir de tallers i activitats en el Hort de Trénor.
 

En la Fira Agrícola, dissabte 11, es realitzarà una demostració de la fabricació de sabó, un taller sobre la piràmide d'alimentació actual i un taller-jugue per a impulsar la compra als agricultors de proximitat i la compra de temporada de fruites i hortalisses. Pot consultar tota la programació en la pàgina web de l'ajuntament de Torrent en el següent enllaç: http://ow.ly/ttfr30g8nx7" http://ow.ly/ttfr30g8nx7. Per a participar en les activitats es requereix inscripció prèvia a través de la web " www.torrent.es (portal d'inscripcions), en el TDIC o cridant al número de telèfon 96 111 11 11.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.104.29

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.