Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 19:14:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dijous, 26 de Octubre del 2017
POLÍTICA

Guanyant Torrent denuncia l’incompliment de gran part del pacte d’investidura

La plataforma recorda que en cap moment ha esta creada una comissió de seguiment i dels 14 punts signats, resten massa en l’aire molts d’ells

Coincidint amb l’anunci dels socialistes torrentins d’una sessió informativa oberta a la ciutadania per a explicar el treball –que segons ells— ha realitzat el govern municipal presidit per l’alcalde Jesús Ros, Guanyant Torrent posa en evidència la situació d’aquest pacte, que ja va denunciar fa mesos pel seu incompliment. Dels 14 punts signats sota notari pels tres representants de les formacions polítiques que li van donar a Ros l’alcaldia torrentina, gran part d’ells, resten al calaix de l‘oblit o han estat desenvolupats sense cap mena de participació de cap representant de les forces polítiques que li van atorgar confiança, per evitar repetir amb un govern de talla ultraconservador.

 

Tots i cadascún dels punts que els socialistes consideren com a compromisos complerts en l’equador de la legislatura, són susceptibles de contenir mitges veritats perquè, ni s’han congelat els impostos municipals, ni rebaixat la despesa del govern de Torrent, ni s’ha posat en marxa la targeta alternativa al Banc d’Aliments, ni la borsa d’ocupació municipal ha donat de si tot el que hauria estat possible aplicant altres polítiques, i així fins arribar a mitja dotzena. Però a més d’això, els socialistes torrentins plantegen com a actuacions fetes, moltes de les que encara ara estan dissenyant-se. L’acord d’investidura preveia unes polítiques per a minvar la desocupació que han estat interpretades d’aquella manera. En el camp de la participació ciutadana i la transparència, resten massa forats negres per aclarir i es barra la participació en segons quins òrgans municipals, de persones concretes, a causa de la inoperància de la secretaria de l’Ajuntament.

 

Tot i que s’ha avançat bastant en la lluita contra els desnonaments, també s’ha de dir que en gran part, ha estat degut pel desgast de la crisi qui ho ha fet possible. Resta per publicar l’auditoria comptable, administrativa i de gestió. Res no s’ha fet per ampliar el nombre de persones entre zero i tres anys ateses a escoles públiques torrentines. Tampoc no s’observa major grau d’actuació respecte de la sostenibilitat i el medi ambient. Hi ha massa fanals que contaminen lumínicament, com també s’observa la innecessitat d’il·luminar els monuments locals a partir de certa hora de la nit, o l’apagada d’almenys el 50% de luminàries amb horaris concrets. Tampoc s’observen polítiques que han de tendir cap al residu zero.

 

Res se sap de la municipalització dels serveis susceptibles de tornar a mans de l’administració municipal, com és el cas de ‘aigua potable, l’Auditori, la Ciutat de l’Esport, la piscina de la Cotxera... Tampoc s’ha fet res respecte del mapa sanitari de Torrent, com de l’òrgan de participació que l’hauria de regular. La discapacitat i la dependència, les polítiques d’igualtat, la cultura i el patrimoni, el pla d’emergència social, si més no, són aspectes que resten desdibuixats, quan no oblidats per l’equip de govern que ara vol fer creure la ciutadania, que Torrent viu el millor dels períodes socials, quan s’assegura als díptics repartits amb profusió per tot el poble, que la prioritat dels socialistes torrentins, són les persones. Però a més de tot això, Guanyant Torrent subratlla el fet que en cap moment s’ha reunit una hipotètica comissió tripartita que havia de fer el seguiment als acords signats l’11 de juny de l’any 2015, per evitar la tornada del partit “ultraconservador” a l’administració municipal.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.146.221.204

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.