Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 12:42:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 25 de Octubre del 2017
MEDI AMBIENT

La crema de l'arròs omple de fum Torrent

Durant tot el matí del 25 d'octubre una densa capa de fum ha dificultat la respiració i fins i tot la circulació en reduir la visibilitat al volant

Són molts els veïns i veïnes de Torrent que els ha costat respirar a causa d'una densa capa de fum blanc que ha cobert el cel de la localitat. La causant d'aquest dens fum ha sigut la crema de l'arròs que es realitza en aquesta època de l'any i açò unit a l'adreça del vent ha propiciat que el fum d'aquesta tècnica agrícola es desplaçarà a les nostres latituds i que els torrentinos han viscut durant bona part del matí. Durant diverses hores una densa capa de fum blanc ha provocat que molts els costara respirar i ha cobert el cel deixant-ho gris. Aquest fum també ha provocat una reducció de la visibilitat al volant ja que, com alguns veïns ha expressat per les xarxes socials, "semblava com a boira". 

 

Autorització per a la crema
El passat mes de setembre la Generalitat va autoritzar la crema de l'arròs amb restriccions que determinen en quins moments i quines zones es pot calar foc als restolls que queden en els camps després de la recol·lecció del cereal. Els agricultors defensen que la crema és la mesura més efectiva per a combatre les plagues i males herbes que es van multiplicar en els anys en què es va prohibir recórrer a aquest sistema. La Generalitat ja va autoritzar l'any passat amb caràcter extraordinari i únicament per raons fitosanitàries la crema de la palla de l'arròs a l'entorn de l´Albufera, d'on ha vingut la capa de fum blanc.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.136.97.64

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.