Dilluns, 01 de Juliol del 2024

Actualitzada Dilluns, 01 de Juliol del 2024 a les 11:01:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 23 de Octubre del 2017

La lluita de Brayan per tirar endavant després de sofrir un virus al cervell

Les xarxes socials han ajudat a donar a conèixer el cas d'aquest xicotet torrentí de tan sol 7 anys, que va agafar un virus que li va afectar al cervell, va entrar en coma, va patir danys cerebrals i va perdre la mobilitat i la parla i la seua família no pot pagar les sessions de rehabilitació i logopèdia que necessita

La història de Brayan és una història de lluita. De la nit al dia la seua vida i la de la seua família va donar una bolcada de 360 graus. Concretament el 13 de juliol d'enguany, aqueix dia Brayan gaudia d'un dia d'estiu amb els seus amics en la piscina, com qualsevol xiquet de la seua edat. L'endemà, Brayan va entrar en coma. La família acabava d'arribar a l'hospital perquèBrayan no parava de vomitar. En l'ambulatori els van dir que seria un virus estomacal, però el xicotet no millorava i la família va acudir a l'hospital General. Allí els van traslladar a la Fe. Als 10 minuts d'arribar, mentre ho exploraven, el xicotet va perdre el coneixement. Ho van operar d'urgència amb el cerebel inflamat.
 

Després d'una mica més d'una setmana en coma, els especialistes van intentar llevar-li la sedació a veure si responia però sense èxit. Durant tot aqueix temps Brayan va ser sotmès a tot tipus de proves sense resultat. Als 15 dies,Brayan va despertar en estat vegetatiu, va perdre la parla i la mobilitat però es van adonar que escoltava perquè, després de pessigar-li, punxar-li, parlar-li, acariciar-li, li queien les llàgrimes. Afortunadament a dia d'avui Brayanparla, molt a poc a poc però parla. El propi xicotet explica com "feia força, molta força, per a parlar i moure'm però no podia". Brayan va complir els seus 8 anys dormit i li van donar l'alta el 16 de setembre amb el diagnostique deCerebelitis Aguda Fulminant –una malaltiaautoinmune provocada per un virus, molt poc freqüent en casos tan severs (de fet, l'hospital la Fe solament ha tractat tres casos en tres anys, un d'ells el de Brayan)– i el compromís d'unes sessions de rehabilitació, logopèdia i teràpia ocupacional que li pautarían en l'Hospital General.

 

En La Fe van explicar que el cas deBrayan va ser un cas «molt sever i de curs molt ràpid» provocat «per una infecció vírica banal o sense antecedents clars que va fer que el cerebel s'inflamara de forma tan important que va comprimir a la resta d'estructures cerebrals, produint una hipertensió intracraneal. El quadre va ser molt greu i va ser necessària una descompressió quirúrgica. "Brayan es pot recuperar, amb treball, diners i sort".La llarga estada en l'hospital va provocar que els pares del xicotet perderen la seua ocupació i Brayanel seu somriure. Ja a casa començava una nova vida per a la família, van moure el seu llit al menjador i va començar la seua rehabilitació en un centre especialitzat en dany cerebral de Torrent "Aprenent a Créixer". I encara que aquesta clínica dóna facilitats de pagament, els 90 euros diaris que costa la seua rehabilitació ha provocat que la família deixe de pagar el lloguer però la millorança de Brayan està sent espectacular. La millorança és increïble. Brayan ja manté el cap alçat, està aprenent a menjar i ja ens comuniquem amb ell.

 

Però "pagar 90 euros al dia és ja un impossible per a nosaltres i en l'Hospital General, que té un concert amb la clínica Neural, ja ens han dit que li donaran una hora de logopeda a la setmana i una hora i mitja de rehabilitació a la setmana també i açò és molt poc en comparació del que fa ara. El temps corre en contra seua, no tenim diners per a pagar-li el que li fa falta i açò ens mata perquè sabem que, al principi i amb l'edat deBrayan com més, millor". I encara que els ha costat molt fer el pas, no han tingut més remei i han començat a recaptar diners per a les teràpies del seu fill i el 29 d'octubre de 18 a 20,30 tindrà lloc el primer acte benèfic per a recaptar fons per Brayan amb un donatiu de 5 euros per assistir. Serà en el saló d'actes de l'Ajuntament de Torrent. La família no volia obrir un compte per a recaptar fons, però no li ha quedat una altra alternativa. El número de compte és: ÉS80 3118 2030 0728 2000 8977.

 

En l'Hospital General, no obstant açò, creien que el menor ja estava rebent les sessions pautades. «El 29 de setembre arriba la proposta a la UDCA i ho citen en el servei de Medicina Física i Rehabilitació el 4 d'octubre. Aqueix dia ho valoren dos metges rehabilitadores: un especialitzat en RHB infantil i un altre en trastorns del parla (foníatra), que van prescriure 6 hores setmanals (encara que de 45 minuts) que es distribueixen en 2 sessions de logopèdia, 2 sessions de fisioteràpia i 2 sessions de teràpia ocupacional. No obstant açò, per problemes burocràtics en precisar del vistiplau de la conselleria, la petició a la clínica Neural va arribar dimecres passat 19 d'octubre i la setmana que ve li cridaran per a començar el tractament». Al tancament d'aquest reportatge, la trucada a la família no s'havia produït. Com un coma burocràtic.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.31.14

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.