Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimarts, 26 de Setembre del 2017
MEDI AMBIENT

El ‘Voluntariat Ambiental Torrent Verd’ inicia el curs

Rutes pel Vedat i la Serra Perenxisa, col·laboració amb el projecte Emys de Acció Ecologista-Agro són algunes de les activitats planificades

Després del període estival, el ‘VoluntariatAmbiental de Torrent Verd’ reprèn el calendari d'activitats per al curs 2017-2018. Dissabte passat, els voluntaris i voluntàries es van reunir en el Centre Ambiental El Vedat per a planificar i presentar la nova programació, que compta amb varietat d'activitats per a tots els públics. El pròxim 30 de setembre s'inicia l'activitat amb una eixida per la Serra Perenxisa, per a comprovar i realitzar un seguiment de laMicrorreserva de Flora declarada en el Paratge Natural, la Leucojum valentinum. Els assistents podran conèixer tota la informació sobre aquestes espècies i veure-les en floració. A més, es gaudirà d'una agradable ruta per la sendera de la Serra Perenxisa per a gaudir de les seues vistes.

 


El voluntariat ambiental arriba enguany amb moltes novetats que se sumen a activitats que ja es van realitzar l'any passat i que van obtenir un gran èxit de participació, però sobretot un gran impacte positiu sobre l'entorn. Per exemple, la instal·lació, substitució i retirada de paranys per al Tomicus, que es realitza durant tot l'any. Un altre pla que es va a realitzar en aquest exercici, són les jornades de cens de tortugues, que en col·laboració amb el Projecte  Emys deAcció Ecologista-Agró, tenen com a objectiu protegir i conservar les poblacions de tortugues autòctones.

 


Al novembre, que se celebra el mes del Medi ambient, es realitzaran diferents accions com la reforestació en El Vedat i el apadrinamientod'un arbre, conjuntament amb l'associació de veïns El Vedat. A més, es realitzaran diferents eixides: la visita al Desert dels palmes, a una planta de residus, una ruta pel Poble Nou de Benitatxell i a Sot de Xera. Es realitzaran també jornades de neteja del barranc i neteja de la muntanya d'espècies invasores, per a millorar la neteja de l'entorn natural i conscienciar als veïns i veïnes sobre la importància del compromís amb el medi ambient. “És molt important sensibilitzar i educar a la població de la necessitat de cuidar i mantenir el nostre entorn ambiental per a aconseguir un futur sostenible i saludable”, declara Inma Amat, regidora de Medi ambient.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
34.238.138.162

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.