Dimarts, 16 de Abril del 2024

Actualitzada Dilluns, 15 de Abril del 2024 a les 12:26:12 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 18 de Setembre del 2017

Comença la II Setmana de l’AgriCultura a Torrent

Divendres passat, la Regidoria de Cultura va donar el tret d’eixida a la 2a Setmana de l’AgriCultura amb la inauguració de l’exposició “El patrimoni hidràulic, natural i etnogràfic a Torrent”, una mostra de la riquesa dels pous del terme municipal, el reg mil·lenari, el transvasament Xúquer-Túria, que fa 20 anys, i el Tribunal de les Aigües.

 

A esta exposició, formada per diferents panells informatius, es suma una col·lecció d’obres paisatgístiques de l’associació Torrent Pinta. 

 

L’alcalde Jesús Ros va estar present a la inauguració acompanyat pel regidor de Cultura, Alfred Costa, i va assenyalar que “en esta setmana de l’AgriCultura, les protagonistes són les persones; és a dir, Torrent no seria la gran ciutat que és ara si en el passat no haguera basat el seu creixement i l’economia en l’agricultura, un treball dut endavant per tots els llauradors i llauradores de la ciutat”. També hi va estar present el vicepresident del Tribunal de les Aigües, Francisco Almenar, i alguns representants de la Caixa Rural de Torrent.

 

L’exposició, que està instal·lada en el Museu Comarcal de l’Horta Sud, romandrà oberta durant esta setmana.  

 

Dissabte, en el marc d’esta setmana cultural, va tindre lloc a la plaça de la Llibertat l’obra de teatre El conjur de la pluja, per a explicar als més menuts la màgia de l’aigua i la importància del respecte a la natura.

 

Esta vesprada, el Museu Comarcal homenatja l’escriptor Blasco Ibáñez amb una dramatització i recital de les obres en l’activitat “150 anys de literatura i agri-cultura” organitzada per Som Art, Som Horta.

 

L’activitat d’esta setmana cultural continua demà amb la conferència “Reg mil·lenari, el patrimoni hidràulic” de Rafael Jordà i Salvador Ciscar, una passejada virtual pel barranc de l’Horteta i la séquia de les Fonts, on es farà entrega d’una nova edició d’esta guia.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.135.205.146

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.