Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 19:14:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 02 de Agost del 2017

Les festes de Torrent culminen amb la Gran Entrada Mora i Cristiana 

L’acte central de les festes de Moros i Cristians congregà milers de persones que gaudiren d’un gran l’espectacle oferit per comparses i filades 

A la darreria del mes de juliol, tots els torrentins i torrentines saben que hi ha una una cita festiva clau: la Gran Entrada Mora i Cristiana, l’acte central de les festes de Moros i Cristians de Torrent, que ha omplit cada racó de la ciutat junt amb les activitats programades pel consistori amb motiu de les festes patronals.

 

Des de les 20.00 h, les filades cristianes començaren el recorregut des de la parròquia de Montsió fins al col·legi de les Trinitàries. Un dels moments més esperats arribà amb la filada de les Ballesteres i la seua pompa inspirada en la famosa sèrie de televisió Joc de Trons, que precedia l’alferes cristiana, Concha Gallardo. Un altre moment màgic de la nit va ser l’aparició dels Comilitons, la gran família que enguany ha ocupat la capitania en la persona de Vicent Burguera, capità cristià. Comilitons va mostrar a Torrent una pompa plena de simbolisme i espectacularitat amb cavalls, catapultes, armes comilitones, monstres, balls i com no els batallons comilitons a peu i a cavall per donar pas a Vicent Burguera, capità cristià, acompanyat del fill que, seguint l'exemple de son pare, també desfilà a cavall.   

 

A continuació, les comparses mores iniciaren el seu recorregut, que estava ple de gom a gom. La ciutat va gaudir de cada vestit, del moviment dels caporals, de la música i de l’espectacularitat. Fent honor a estos aspectes, la comparsa Beduïns delectà el públic amb el repartiment d’obsequis beduïns, balls i les diferents esquadres reialenques i guerreres, que donaven pas a la carrossa de Patricia López, alferes mora.

 

Com a epíleg de la nit, la comparsa Sumayl's va oferir una pompa molt completa amb espectacles de llums, foc, cavalls i balls. Les esquadres mores de Sumayl's donaren pas a l’aparició de l’ambaixadora Ascen Morera, la qual, visiblement emocionada, saludava amics, familiars i el poble de Torrent en general, que esperava amb moltes ganes l’arribada de Vicent Simó amb la seua favorita, Meritxell Simó, dalt de la carrossa per tancar la desfilada.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.19.211.134

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.