Dimarts, 16 de Abril del 2024

Actualitzada Dilluns, 15 de Abril del 2024 a les 12:26:12 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 03 de Juliol del 2017

Daniel Cerdán aconsegueix l'or en el Campionat d'Espanya Promesa d'Atletisme

Parc Central també va ser testimoni de les dues medalles de la torrentina Andrea Salvador, plata en longitud i bronze en triple salt

El cap de setmana passat Torrent va acollir el Campionat d'Espanya Promesa d'Atletisme, una important cita esportiva que va reunir en les instal·lacions de Parc Central a més de 600 atletes vinguts de tot el país.

La gran atracció local del campionat va ser l'atleta del Club Atletisme Torrent, Daniel Cerdán qui va aconseguir l'or en 200 m amb una marca de 21.06 que a més li va servir per a revalidar la seua marca mínima per a l'europeu de Polònia. L'atleta del club torrentí va voler destacar la implicació de la ciutat en el campionat "m'ha ajudat molt la graderia, he notat moltíssim el suport i estic segur que per al Club Atletisme Torrent i per a l'atletisme a Torrent el millor està per venir". Un altre gran èxit per a Torrent van ser les dues medalles de l'atleta torrentina del València Esports, Andrea Salvador, qui va aconseguir la plata en longitud amb una marca de 6.12 i el bronze en triple salt amb una marca de 12.75.

La participació del Club Atletisme Torrent la van completar Judith López en 200 m, Regina Aguirre en 800 m, Yeiza Salcedo en 400 m barres, Pilar Pons en 100 m, Jorge Mortes en 200 m i Laura Migallon en pes. Els seus resultats i la resta de marques del campionat es poden consultar en el següent enllaç:
http://resultados.rfea.es/2017/resultados/airelibre/al_promesa.pdf

Cal destacar la nova plusmarca espanyola de triple salte promesa a càrrec d'Ana Peleteiro amb 14,22 metres. Peleteiro va ser la protagonista d'un magnífic duel amb Fátima Diame, que ja s'havia imposat prèviament en la longitud amb un nou rècord del Campionat de 6,45 metres. La valenciana volava fins a 14,03 metres en el seu cinqué intent, millorant la seua marca personal i convertint-se en la setena dona espanyola que saltava més de 14 metres en aquesta prova. No obstant això, la campiona del món júnior a Barcelona 2012 va respondre de forma magnífica, primer amb 14,08 i després amb 14,22 metres en el seu últim intent, amb el que millorava en dos centímetres la seua anterior plusmarca de la categoria, que havia establit aquest hivern durant el Campionat d'Europa en pista coberta de Belgrad.

Històric va resultar també el concurs de javelina masculina a Torrent, ja que per primera vegada tres espanyols superaven els 73 metres en un mateix concurs. El triomf va ser per a Odei Jainaga amb nou rècord del Campionat de 76,34 metres, superant a Héctor Aragües (74,90) i a Nicolás Quijera (73,35). També igualava la plusmarca del Campionat el perxista navarrés Adrián Vallés, que superava els 5,50 metres i després estava prop de volar per sobre de 5,75 metres, que hagueren suposat marca personal i rècord de la categoria. L'últim dels rècords del Campionat batuts va estar a càrrec de la llançadora June Kintana, que va enviar el disc fins a 53,79 metres.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.119.199

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.