Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimarts, 27 de Juny del 2017
EDUCACIÓ

220 pares signen perquè el col·legi Terretes no augmente el valencià

C’s denuncia la que els col·legis passen a nivell avançat de valencià sense consultar als pares i que el decret de Marzá no permet baixar de nivell i que és un “xantatge” perquè tinguen més hores d'anglès.
La formació taronja ha criticat que el Consell Escolar del Centre haja decidit pujar de nivell de valencià sense consultar als pares i escalar al nivell avançat. La protesta dels pares és la primera que es coneix en la ciutat, a pesar que han sigut varis els col·legis que han optat ja pel canvi.

Segons Ciutadans, el Consell Escolar estaria acceptant el “xantatge” de potenciar les hores lectives d'anglès si es triava el Nivell Avançat, “condemnant al castellà a l'oblit, malgrat la seua naturalesa de cooficialitat. Lamentable, “la llengua del Cervantes en risc d'exclusió”, resultaria paradoxal que en qualsevol país s'estudiara més hores el castellà que en la nostra Comunitad”.

La recollida de signatures per més de 220 pares d'aquest col·legi, aproximadament el 33%, per a mantenir la mateixa línia que en 2016-2017, "és a dir, 2 en català i 1 en castellà, la qual cosa seria segons el model de Marzà, un nivell intermedi. No obstant açò, s'han trobat “amb un pitxer d'aigua freda, però gens més lluny de la realitat, la decisió del Consell Escolar ha sigut suspesa cautelarment pel Tribunal de Justícia, i Marzà està obligant als centres a seguir amb l'elecció educativa".

El sistema confeccionat per Marzà solament deixa pujar de nivell i mai baixar de nivell. Segons denuncia l'Associació pel Castellà”, critiquen. L'associació del castellà planteja mobilitzar-se i demana la no adquisició d'uns llibres que estan subjectes al resultat d'una resolució. Des de Ciutadans es pregunten "què passaria si es compraren aquests llibres i el TSJ decidira contravenir les decisions dels consells escolars”

Adoctrinament 
Ciutadans Torrent denuncien “un adoctrinament al català similar al que va ocórrer a Catalunya, Marzà simplement copia un model que ja s'implante a Catalunya, i que sembla vol projectar sobre la nostra Comunitat”. Cs Torrent demana sentit comú i insta a Marzà “que reconsidere el seu polèmic i entossudit decret, el qual ja ha sigut rebutjada en 3 ocasions, més un recurs presentat recentment, posant en perill i en evidència la lliure elecció dels pares a triar l'educació dels seus fills”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.237.64.198

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.