Dimarts, 16 de Abril del 2024

Actualitzada Dilluns, 15 de Abril del 2024 a les 12:26:12 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 14 de Juny del 2017

La Llançadora d'Ocupació registra les primeres insercions laborals

Un total de 8 alumnes participants en el programa Llançadora d'Ocupació ja s'han inserit en el mercat laboral

El regidor de Modernització i Gestió de Recursos, Andrés Campos; la cap de projectes del Programa Empleabilidad de Fundació Telefònica, Elena Ayuso; i la tècnica de comunicació del Programa Llançadores d'Ocupació en Fundació Santa María la Real, Marta Prieto; han visitat avui als participants de la Llançadora d'Ocupació de Torrent, que compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu.

La Llançadora d'Ocupació de Torrent va començar a funcionar al març per a ajudar a una vintena de persones aturades a entrenar una nova cerca de treball, concorde al mercat actual. Representants de les diferents entitats promotores han visitat avui a l'equip per a conéixer als seus participants actuals i comprovar l'evolució que han experimentat en els tres primers mesos. Per la seua banda, l'alcalde de Torrent Jesús Ros, ha assenyalat en la tradicional trobada amb els mitjans que ha tingut lloc aquest matí que "la formació i l'ajuda en la cerca d'ocupació són dos dels objectius que ens marquem a l'inici de legislatura i que, gràcies a iniciatives com la Llançadora d'Ocupació, podem complir. La labor que es duu a terme des d'aquesta plataforma permetrà que veïns i veïnes de Torrent adquirisquen un perfil professional adequat a les seues capacitats i, en última instància, puguen accedir a un lloc de treball amb la millor preparació possible".

La tècnic que gestiona la segona llançadora, Elena Romaguera, ha explicat a l'inici de la visita que l'equip, després d'aconseguir 8 insercions, està format en l'actualitat per 11 participants (7 dones i 6 homes) amb edats compreses entre els 22 i els 46 anys. "La Llançadora d'Ocupació de Torrent està composta per un equip molt compromés, amb molta iniciativa i forces per a canviar la seua actitud enfront de la desocupació; i és precisament aquest el motiu pel qual ells són els participants de la Llançadora, perquè volen passar a l'acció i fer veure a la societat les seues capacitats i que poden aportar molt valor gràcies els seus talents", ha detallat Romaguera.

"Durant aquests mesos i gràcies al treball en equip compromés i proactiu, cadascun d'ells va descobrint moltes de les seues habilitats i competències, tan necessàries per a la cerca d'ocupació o el desenvolupament d'un projecte empresarial. Amb el seu treball diari aporten aqueixa energia i il·lusió que genera i dóna força a l'equip; el que contribueix i facilita la definició del seu objectiu professional", ha destacat.

Posteriorment, diversos participants han intervingut per a explicar com estan treballant de forma col·lectiva i coordinada. "Ens hem distribuït en cinc grans projectes: "Comunicació", per a potenciar la visibilitat de l'equip; "Persones", on hem creat una base de dades i fem un seguiment de les ofertes de treball que s'ajusten als nostres perfils; "Intermediació laboral i mapa de empleabilitat", per a conéixer el teixit empresarial de la nostra comarca i analitzar les empreses d'interés; "Networking i esdeveniments", per a definir i planificar l'organització d'esdeveniments desenvolupats per la mateixa Llançadora; i "Seguiment i avaluació", amb la finalitat de revisar el compliment dels objectius", han detallat.

L'equip seguirà treballant amb dinàmiques d'orientació laboral, comunicació i marca personal, a més d'anar completant el seu mapa de empleabilidad i anar reforçant el contacte amb el teixit empresarial a la recerca de noves oportunitat laborals. "Esperem que la xifra d'insercions per compte d'altri puga anar incrementant fins al final de la llançadora. A més, hem de tenir en compte també a aquelles persones que s'estan plantejant altres opcions com l'autoocupació o la formació reglada, acudint a cursos que els permeten redefinir el seu objectiu laboral", ha especificat Marta Prieto, de Fundació Santa María la Real.

La cap de projectes del Programa Empleabilidad de Fundació Telefònica, Elena Ayuso, ha destacat que les llançadores són una resposta eficaç al problema de la desocupació. "Una persona que entra a una llançadora ix molt diferent de com ha entrat. Els resultats tan quantitatius com a qualitatius ens motiven a seguir apostant per aquest projecte que brinda una oportunitat de millorar la seua empleabilidad per a inserir-se en el mercat laboral", ha assenyalat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.219.112.111

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.