Diumenge, 29 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 27 de Setembre del 2024 a les 19:16:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Divendres, 02 de Juny del 2017
EDUCACIÓ

Folgado acusa a Generalitat de "coaccionar la llibertat educativa"

La portaveu dels populars en l'Ajuntament ha critica la desaparició de dues aules el pròxim curs després del que la popular qualifica de "imposició ideològica de Marzá"

La portaveu del Partit Popular a Torrent, Amparo Folgado Tonda, ha afirmat avui que “el dret a la llibertat d'elecció de model educatiu no pot estar sotmès a coaccions i imposicions del Govern valencià”. Folgado ha arremès contra el Consell de Puig i Oltra que en la seua opinió “ha mostrat la seua cara més radical en tractar de sotmetre a la societat valenciana a un pensament únic, oblidant que en democràcia la llibertat d'elecció és sagrada i està reconeguda per la Constitució”.
 

Els populars també remarquen que “reclamem llibertat educativa, és així de senzill. Que els pares puguen triar el centre al que porten als seus fills i el model d'educació que volen per a ells. En el PP estem a favor de l'ensenyament públic, de la concertada i de la privada. Cada persona és lliure d'escollir la que crea més convenient”, ha manifestat. “El mateix ocorre amb la llengua: diem sí a l'ensenyament en valencià, però no a la imposició. Tots els alumnes, estudien on estudien i en la llengua que trien han de tenir les mateixes oportunitats per a aprendre i certificar un tercer idioma”.
 

A més, Folgado ha assenyalat que el decret de plurilingüisme del Consell i la retallada d'unitats d'educació concertada “mostren el sectarisme propi de l'esquerra, que tracta d'imposar un model únic basat en l'adoctrinament”. La portaveu dels Populars ha afirmat que “espere que aquesta vesprada en el Ple ordinari de l'Ajuntament, deixen de costat el sectarisme i recolzen tots els grups municipals nostra moció a favor de mantenir les unitats educatives concertades respectant la llibertat d'elecció de centre dels pares, ja que a Torrent es perdran dues aules el pròxim curs després de la imposició ideològica de Marzá”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.219.228.88

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.